Aug 12, 2022, 14:39

ANAF loveşte în interesele economice ale lui Gabriel Oprea. Complexul lui Nicu Niro, verificat zilnic, peste 100 000 de euro cash confiscaţi

oprea si niro

Pentru prima dată în istoria afacerilor lui Nicu Niro, secretarul general UNPR, celebru partener de politică şi afaceri al lui Gabriel Oprea, ANAF a pornit o campanie de control la Complexul Dragonul Roşu, despre care s-a scris în ultimii ani că este locul unde se face cea mai mare evaziune fiscală din România.

  Gelu Diaconu, şeful ANAF, a anunţat, joi, că agenţii săi s-au instalat în Dragonul Roşu, urmând să efectueze controale zilnice, şi că în ultimele 3 zile au confiscat de aici peste 100 000 de euro cash.

 ”În urma rezultatelor înregistrate după primele 3 zile de controale operative în ”Dragonul Roșu”, am decis ca, pentru o anumită perioadă, inspectorii antifraudă să desfășoare aceste controale în fiecare zi, în cazul acestui engros. Dacă în celelalte situații inspectorii noștri alternează acțiunile de verificare cu cele de monitorizare, dat fiind volumul mare de mărfuri și nivelul ridicat al evaziunii din Dragonul Roșu, agenții economici din acest complex comercial vor fi verificați zilnic. De asemenea, am dispus intensificarea acțiunilor de monitorizare, urmând să aducem la București inspectori de la celelalte regionale antifraudă, astfel încât să dublăm forța de control din Capitală” , a declarat Gelu Ștefan Diaconu, președinte ANAF

      ANAF raportează „prada” din Dragonul Roşu:
Număr contribuabili verificați – 144
Număr amenzi – 152
Valoare amenzi – 1.369.929 lei
Confiscări (sume cash+bunuri) – 656.841 lei
Cazuri transmiteri invitaţii pentru continuare verificări – 54

Complexul Dragonul Roşu, unde funcţionează peste 5000 de magazine, a fost deseori în atenţia presei datorită raziilor făcute de poliţişti şi procurori care au descoperit că acolo comercianţii practică evaziunea fiscală la scară largă.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares