Mar 30, 2023, 04:04

ANAF va scoate la licitație sediul Antena 3

antena 3

Agenția Națională de Administrare Fiscală va începe demersurile pentru scoaterea la licitație a bunurilor confiscate în urma sentinței pronunțate de Curtea de Apel București în cazul lui Dan Voiculescu, respectiv sediile televiziunilor trustului Intact, a anunțat, vineri, ANAF, în urma întâlnirii conducerii ANAF cu reprezentanții Antena TV Group SA.

„Conducerea ANAF a răspuns solicitării făcute de reprezentanții Antena TV Group SA și a avut o întâlnire la sediul instituției. În cadrul discuției, au fost prezentate stadiul procedurii de valorificare a imobilelor potrivit sentinței definitive nr.888 pronunțate de Curtea de Apel București în data de 08.08.2014 și continuarea procesului de validare a executării acesteia. În conformitate cu OG. 14/2007 și în cadrul procedurii de valorificare a imobilelor, ANAF va începe demersurile pentru scoaterea la licitație a bunurilor confiscate”, se arată în comunicat citat de Agerpres.

Conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală s-a întâlnit, vineri, la Ministerul Finanțelor, cu persoane din conducerea trustului Intact, iar la întâlnire vor participa și reprezentanți ai Guvernului.

‘Președintele ANAF, Daniel Diaconescu, a dat curs solicitării transmise de Sorin Alexandrescu, director general Antena TV Group SA, și Mihai Gâdea, director general Antena 3, și i-a invitat pe reprezentanții legali ai grupurilor media pentru discuții astăzi, 19 februarie, la ora 12,00, la Ministerul Finanțelor Publice. La întâlnire vor participa, de asemenea, și reprezentanți ai Cancelariei Primului—Ministru’, a anunțat ANAF pe pagina de Facebook.

Întâlnirea are loc în condițiile în care, la începutul acestei săptămâni, ANAF a notificat compania Intact că trebuie să elibereze clădirile în care în care își desfășoară activitatea posturile de televiziune Antena 1 și Antena 3 în termen de cinci zile. Acțiunea ANAF a fost declanșată în scopul punerii în executare a unei sentințe penale din 2013, rămasă definitivă, prin care cele două clădiri au fost confiscate și trecute în proprietatea statului român.

În urma acuzațiilor de abuz ale reprezentanților grupului de presă, ANAF a menționat că la sediile televiziunilor trustului Intact s-au deplasat, luni, patru echipe formate din 11 executori fiscali, însă un singur echipaj format din patru executori fiscali a intrat la adresa din șoseaua București-Ploiești, de unde aceștia au fost îndrumați la un alt sediu. ‘Deplasarea s-a făcut cu cele patru autoturisme, singurele aflate în utilizarea Serviciului executări silite și cazuri speciale și a Serviciului valorificare sentințe penale din DGRFP București. Mașinile sunt inscripționate cu sigla „ANAF” și cu sintagma „Executări silite”‘, a mai precizat ANAF.

În plus, ANAF a reamintit că Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București a emis în condițiile legii notificările de evacuare către persoanele juridice care își desfășoară activitatea în imobilele confiscate de instanță, măsura fiind luată în vederea punerii în executare a măsurilor dispuse prin Decizia penală nr. 888/08.08.2014, pronunțată de Curtea de Apel București și rămasă definitivă.

În schimb, reprezentanții Antena 3 arătau, într-un comunicat, că ”acțiunea ANAF, organizată sub forma unui desant, care a implicat dispozitive și forțe nemaiîntâlnite, amenință direct libertatea de exprimare, prin punerea în pericol a emisiei posturilor Antena 3, Antena 1, Antena Stars, Euforia Tv și Zu Tv”.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares