Feb 7, 2023, 18:02

Andreea Paul Vass s-a răzgândit. A născut într-o zi lucrătoare, luni

andreea paul si predoiu

Andreea Paul Vass lămurește în sfârșit data la care a născut. După ce declarația sa conform căreia a născut în weekend ca să nu piardă nicio zi de muncă a făcut înconjurul internetului, tot parlamentarul PNL lămurește, într-o nouă postare pe Facebook, că a născut de fapt, lunea.

„As vrea să clarific de la început un lucru, am născut luni, 12 iulie 2010. Cred însă că indiferent când au născut sau când nasc, dacă pot să o facă sau nu, femeile au dreptul de a participa la decizia publică cot la cot cu bărbații și au dreptul să fie respectate la locul de muncă, mai ales că efortul lor este de zece ori mai mare decât în cazul colegilor de gen masculin”, se arată într-o postare a parlamentarului liberal pe Facebook.

Andreea Paul Vass s-a lansat apoi într-un schimb de replici cu internauții despre importanța femeilor de a participa la viața publică. Asta până când unul dintre ei i-a reproșat că a mințit când a spus că a născut sâmbăta. A fost și momentul în care parlamentarul nu a mai avut replică.

„Pe fetița mea am născut-o sâmbătă, în weekend, ca să nu pierd nicio zi de muncă. Am ajuns unde am ajuns în politică azi datorită altor femei înaintea mea, pioniere în diferite domenii, care au luptat pentru drepturile femeilor, care au deschis noi drumuri și care au făcut posibil acest lucru. Acum am datoria, ca eu însămi, să deschid calea altor femei să facă pasul curajos în politică. Am făcut-o în Satu Mare, Sălaj și în București. Voi continua să o fac la nivel național printr-o abordare mult mai amplă, structurată, legislativă: cota minimală de gen în rândul candidaților”, spunea Vass pe 9 octombrie.

Postarea integrală de astăzi:

„As vrea să clarific de la început un lucru, am născut luni, 12 iulie 2010. Cred însă că indiferent când au născut sau când nasc, dacă pot să o facă sau nu, femeile au dreptul de a participa la decizia publică cot la cot cu bărbații și au dreptul să fie respectate la locul de muncă, mai ales că efortul lor este de zece ori mai mare decât în cazul colegilor de gen masculin.
Cea mai grea bătălie pe care, noi, femeile, o avem de dus astăzi este împotriva discriminării de gen și vă dau doar câteva exemple:
· România se află la jumătatea mediei mondiale în reprezentarea femeilor în Parlament, cu cele 11% doamne parlamentar față de o medie mondială de 22%;
· doar o cincime din echipele guvernamentale și prezidențiale sunt de gen feminin, deși peste 55% dintre absolventii de studii superioare în România sunt femei;
· doar 26% dintre firme în România încurajează revenirea femeilor la muncă după naștere.
Diferențele de mentalitate între societățile dezvoltate, unde femeile au șanse mult mai apropiate cu cele ale bărbaților, și România maschează cam trei decenii de involuție. Imi doresc să pot spune că am încercat prin toate mijloacele să schimb lucrurile în bine și să atrag atenția că nu mai putem continua așa.”

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares