Feb 4, 2023, 20:20

Angajaţii lui Dan Condrea ies la atac: „Hexi a jucat cum îi dicta sistemul”

sursa foto rtv.net

Compania Hexi Pharma a emis în ultimele două zile două comunicate cel puţin halucinante. Primul, dat publicităţii marţi, vorbeşte despre psihicul lui Dan Condrea, un om introvertit dar minunat, iar al doila, emis miercuri, acuză companiile străin care vor să intre pe piaţa dezinfectanţilor, insinuând că acestea s-ar afla la originea scandalului Hexi. În plus, angajaţii lui Condrea ameninţă că vor fac dezvăluiri şi afirmă că ei au jucat „cum a dictat sistemul”

COMUNICATUL NR. 1

„Echipa Hexi Pharma: accidentul patronului Dan Condrea a zdruncinat pe toată lumea

Decesul patronului Hexi, Dan Condrea, care a avut loc duminică seara, a șocat pe toată lumea. Angajații companiei îl plâng și transmit familiei acestuia cele mai sincere condoleanțe.
„Este incredibil cum trebuie să moară oameni pentru ca o situație ca cea a Hexi Pharma să fie privită rațional și să nu se mai exagereze cu apelative crude la adresa unor oameni. Dan a fost colegul nostru, nu șeful nostru. Nimeni nu știe cum veneam din plăcere la muncă, căci eram o echipa unită, iar Dan ne ajuta pe fiecare, indiferent de problemă. Într-adevăr, nu era cea mai deschisă persoana și nu ii plăcea vorba multa și fără rost, dar era un om. Suntem încă în șoc și nu ne putem reveni. Tot ce putem spune e ca le transmitem membrilor familiei sincere condoleanțe”, au declarat reprezentanții Hexi.

Cine a fost Dan Condrea

Colegii îl descriu ca pe un tata iubitor a 2 copii, un familist convins, cu o existență relativ modesta, ce și-a dorit liniște și nu a căutat atenția nimănui. Își creștea ambii copii cu drag și a făcut sacrificii pentru asta, chiar și atunci când viața l-a lovit și a trebuit să divorțeze.
Era un om dedicat muncii și dedicat celui de-al treilea copil al său – Hexi Pharma. Lucra zilnic câte 12 ore și avea grijă ca atmosfera să fie plăcută pentru toată lumea. Își dorea ca angajații lui să se simtă cât mai bine, iar de fiecare dată când unul dintre ei avea o problema, Dan era primul care sărea in ajutor.
Modest și timid, Dan nu relaționa ușor cu persoanele noi, ba mai mult, era retras și prefera să gândească de 10 ori înainte sa vorbească. Unii cred că asta era principalul motiv pentru care nu era favoritul multor persoane.
Dan Condrea, patronul companiei Hexi Pharma, în vârstă de 41 de ani, a încetat din viață duminică, 22 mai, într-un accident de mașină produs între localitățile Corbeanca

COMUNICATUL NR 2

„Hexi Pharma nu a avut niciodată bacterii în dezinfectanti!

Hexi Pharma a livrat dezinfectanti din anul 1996 pana în acest an și în tot acest timp produsele au fost supuse, fiecare lot în parte, unui riguros proces de verificare, în principal pentru efectul antimicrobian (este adevărat, nu pe componenta de substanțe active, căci asa cerea legea). Niciodată nu a plecat din fabrica Hexi Pharma vreun dezinfectant cu bacterii. De fiecare data, pe fiecare lot în parte, s-au făcut teste, dacă au fost probleme s-au identificat la timp, astfel încât sub nici o forma nu au ajuns produse cu bacterii către orice fel de utilizator, fie el spital clinica sau persoana fizica. Aceasta este o acuzație extrem de grava și ne uitam cu regret cum, tocmai astăzi, intr-un articol în care, în sfârșit se găsește o corelație intre punerea în pericol a sanătatii oamenilor și niște dezinfectanti care nu sunt Hexi, GSP arunca din nou cu laitmotivul Hexi Pharma.

Trebuia sa aibă bacterii, ca doar erau diluati?

Pe aceasta logica, nu au avut bacterii niciodată, deci nici diluati nu au fost? Nu am comunicat niciodată neadevăruri și nu vom începe astăzi; dar pe firul acestui raționament logic asta ar reieși.

Sunt probleme în sistemul sanitar și sunt unele imense. Ne bucuram ca sunt scoase la iveala, e spre binele tuturor. Dar spre binele public sau spre binele publicității unora, morții altora și creșterii cotei pe piața de dezinfectanti a dirijorului acestui scandal facem aceste discutii?

La încercarea de schimbare a unui sistem Hexi Pharma a fost alături de mass media și de opinia publica, nu împotriva. Dar după tot ce s-a întâmplat, nu vom accepta ca adevărate acte de omor, precum bacterii în dezinfectanti sau, și mai grav, în sterilizați, sa fie puse pe seama Hexi!

Cui prodest? Hexi Pharma a tăcut mult în acest scandal. A tăcut și a primit fiecare piatra aruncata. Asa a decis Dan Condrea. Dintr-un simt al ridicolului prea bine dezvoltat, dintr-o încredere prea mare în instituțiile statului sau din alte motive pe care noi, cei care am rămas, nu le știm. Dar România este o nișă imensa pentru piața de dezinfectanti. Hexi Pharma, după o munca imensa, de-abia se apropia în acest an de un 20 la suta. A jucat cum i-a dictat sistemul. Sau nu. Poate asta a deranjat. Poate n-a știut cum și cui. Dar va atragem atenția, cu tot respectul:

1 Ca n-o sa mai tăcem 2. Ca în ritmul în care este gestionat de mass media astăzi, acest scandal tinde sa îngroape toate problemele din sistemul sanitar. Continuând cu laitmotivul Hexi, ii ajutam sa profite pe cei care au avut de profitat (producători externi care vor cota de piață și persoane care primesc ‘multumiri’ în Bani.

PS: Spitalul Elias dupa ce a gasit bacterii in sapun a cumparat de la Hexi Pharma produse pe care le-a testat si verificat. De ce spunem doar jumătăți de adevaruri?”

DESPRE CE COMPANIE EXTERNA AR PUTEA FI VOBA?

Importatorul Anios, lider mondial in comertul cu substante dezinfectante, a fost implicată de la început în scandalul Hexi. Anios acuza Comisia de Biocide din Romania ca a ascuns testele HexiPharma. Alexandru Virgolici conduce GB Indco, unicul importator al produselor Anios in Romania. El declara, pentru Tolo.ro, citat de Hotnews, ca GB Indco a avut un proces cu Ministerul Sanatatii, care a durat din 2013 pina in 2015. Motivul a fost ca „Am vrut sa verificam felul in care Comisia de Biocide a eliberat avizul pentru citeva produse ale Hexi Pharma. Si am cerut testele de eficienta pe produsele lor.(…) Asta e problema, ca nu ni le-au dat. Am apelat la justitie impotriva Ministerului Sanatatii, pentru ca aceasta Comisie de Biocide nu are personalitate juridica, dar apartine de minister. Am pierdut si la fond, si la Apel. Doi ani au durat procesele. Dupa parerea noastra, acele analize de performanta ale produselor ar fi trebuit sa fie publice, dar daca asa a decis justitia, ne-am conformat. Am facut in 2012 analize la laboratoarele Anios. (…) Am descoperit ceva in neregula, am vrut sa verificam cum de au primit avizul si sa facem public totul, justitia a decis altceva, m-am supus.”

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares