Aug 9, 2022, 13:14

Angela Merkel este ‘Personalitatea Anului 2015’, înaintea liderului ISIS

merkel, time

Cancelarul german Angela Merkel a fost desemnată personalitatea anului 2015, potrivit celebrului top realizat de revista Time. Merkel l-a depășit într-un top deloc onorant pe Abu Bakr al-Baghdadi, liderul Statului Islamic, care este pe locul 2 și pe miliardarul Donald Trump, care ocupă a treia poziție.

Într-un comunicat publicat miercuri, redactorul-șef al revistei, Nancy Gibbs, a evocat reacția cancelarului față de criza din Grecia, cea a imigranților, dar și răspunsul său în fața amenințării grupării Stat Islamic.

„Pentru că a cerut de la țara ei mai mult decât mulți politicieni ar îndrăzni, pentru că a fost fermă împotriva tiraniei, pentru că a fost un lider moral statornic într-o lume care duce lipsă de acest lucru, AngelaMerkel este personalitatea anului”, a spus Nancy Gibbs.

Întrebată de NBC despre nominalizarea lui Abu Bakr al-Baghdadi, aceasta a răspuns: „Nimic nu e imposibil. Am desemnat în trecut mari ticăloși”, a spus Gibbs, care a reamintit ca Adolf Hitler a fost desemnat personalitatea anului.

„De fiecare dată Angela Merkel a intervenit. Germania a contribuit la salvarea Greciei, în termenii ei stricți. A fost de acord să primească refugiații, victime ale sălbaticilor islamiști”, a continuat redactorul șef al revistei Time.

În 2014, revista a decis să acorde această distincţie medicilor, infirmierelor, ONG-urilor şi tuturor voluntarilor care s-au implicat în lupta contra virusului Ebola care a făcut ravagii în Africa, iar în 2013 Papa Francisc a fost desemnat „Un Papă al oamenilor”.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares