Oct 24, 2021, 14:24

Angela Merkel se războieşte cu Zuckerberg. Rasismul de pe Facebook a speriat Germania

merkel

Angela Merkel a cerut Facebook să ia măsuri împotriva comentariilor rasiste şi incitatoare la ură care sunt postate pe reţeaua socială, notează Reuters pe pagina online.

Germania aşteaptă un număr recor de refugiaţi anul acesta. Politicieni şi celebrităţi şi-au exprimat îngrijorarea din cauza comentariilor xenofobe postate de germani pe Facebook şi pe alte reţele sociale, ca reacţie la criza refugiaţilor.

„Când oamenii incită la ură pe reţele cioale folosindu-şi numele reale, nu trebuie să acţioneze doar statul, ci şi Facebook ca şi companie ar trebui să facă ceva”, a declarat Merkel pentru cotidianul Rheinische Post.

Aceasta a spus că Facebook are deja un cod de conduită pentru utilizatori, dar există o lipsă de control. „Regulile trebuie implementate”, a spus Merkel.

Luna trecută, ministrul de Justiţie, Heiko Maas, a acuzat Facebook că face prea puţine lucruri împotriva rasismului şi a postărilor care incită la ură.

Maas a trimis o scrisoare directorului Facebook Richard Allan în care i-a transmis acestuia că a primit multe plângeri de la cetăţeni care au raportat la Facebook postări rasiste şi raportările lor au fost ignorate. Ministrul de Justiţie  a cerut o întâlnire cu şefii Facebook în 14 septembrie.

Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat că această companie este interesată să aibă o întâlnire cu ministrul de Justiţie.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares