Mar 28, 2023, 02:52

Angela Merkel: valul de imigranți va ocupa și schimba Germania

merkel

Afluxul de migranţi în Germania, „care îţi taie respiraţia”, va „ocupa şi schimba” ţara în următorii ani, a declarat, luni, Angela Merkel, subliniind că Berlinul – care aştepta luni alţi 11.000 de oameni, după cei 20.000 din weekend – nu poate soluţiona singur criza, relatează BBC News online, citat de Mediafax.

Merkel a anunţat, de asemenea, că Germania va urgenta procedurile de azil, va construi locuinţe suplimentare şi va angaja suma de şase miliarde de euro.

Merkel a subliniat, insă, că ţara sa nu poate soluţiona singură criza imigranţilor şi refugiaţilor (migranţilor, precizează BBC că a ales să-i numească într-o notă) şi a îndemnat toate statele membre ale Uniunii Europene (UE) să accepte migranţi.

Aproape 20.000 au intrat pe teritoriul german în weekend, iar alţi 11.000 erau aşteptaţi luni, potrivit autorităţilor.

Merkel le-a mulţumit voluntarilor pentru că i-au ajutat şi primit pe migranţi, afirmând că ei „au prezentat o imagine a Germaniei care ne poate face mândri de ţara noastră”.

Aceşti migranţi, care au nevoie de protecţie, o vor primi, a promis ea, adăugând că „aceia care nu au nicio şansă să primească azil vor trebui să se întoarcă la casele lor rapid”.

Ea a spus că Germania este „o ţară care doreşte să accepte oameni”, dar că „a venit timpul ca UE să-şi preia (partea sa de) povară”.

„Vom reuşi să facem faţă acestor provocări dacă ne vom bizui pe solidaritatea europeană”, le-a mai spus ea reporterilor, într-o conferinţă de presă comună cu vicecancelarul Sigmar Gabriel.

Ea a mai declarat că Germania – care aşteaptă să primească 800.000 de cereri de azil anul acesta – ar putea cheltui anul viitor până la zece miliarde de euro cu gestionarea afluxului.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares