Mar 29, 2023, 17:14

Arafat refuză să demisioneze. Cioloş i-a cerut lui Tobă să demită conducerea ISU Bucureşti

arafat si achimas

Raed Arafat a anunţat că nu are de gând să demisioneze în  urma scandalului generat de faptul că şefii ISU erau la curent cu existenţa Clubului Colectiv, deşi declaraseră că acesta nu se află în baza lor de date. jurnalistul Catalin Tolontan a scris că pompierii primiseră un fax, cu câteva săptămâni înainte de tragedia din Colectiv în care erau anunţaţi ca în clădire urmează să aibă loc un eveniment cu 2.000 de persoane. 

Arafat şi-a cerut scuze că a informat greşit opinia publică, susţinând că şi el a fost informat greşit: ”Demisia are două sensuri: să îți asumi o responsabilitate că ai greșit sau să fugi de responsabilitate. Eu asta nu fac, nu fug de responsabilitate. Eu nu fug de răspundere. Dacă se află că eu am greșit, mă pun la dispoziția premierului. Dacă am știut de această adresă, eu plec. Dar, eu nu am știut. Eu am fost mințit”

Raed Arafat a precizat că el este în aparatul public, şi nu implicat politic, de aceea, dacă superiorii săi consideră că a greşit, îl pot demite.

„Chiar dacă funcţia de secretar de stat este una politică, eu fac parte din tehnic. În cazul meu, sunt două situaţii: dacă şefii consideră că am greşit, mă pot demite sau dacă eu consider că am greşit, îmi pot cere demisia. Nu consider că am greşit”, a spus Raed Arafat.

Premierul Cioloş i-a cerut ministrului de Interne, Petre Tobă, să îi demită pe şefii ISU Bucureşti care au minţit în legătură cu clubul Colectiv.

„Vă rog să confirmaţi că cei de la conducerea ISU Bucureşti au fost demişi şi că nu mai au ce căuta în conducerea ISU sau în ISU ca atare. E păcat ca din cauza unor astfel de comportamente să săpam la credibilitatea unei instituţii care se afla în prima linie a serviciului public. Am înţeles că a fost suspendată conducerea, vreau să mă asigur că este demisa şi ca niciodată cei care au fost la conducerea ISU Bucureşti nu se mai pot întoarce. Ştiu ca sunt niste reguli la militari, dar vreau să mă asigur că cei care au fost la conducerea ISU nu mai au ce căuta în sistem”, a spus Dacian Cioloş în şedinţa de guvern de marţi.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares