Iun 6, 2023, 19:29

Arestul la domiciliu nu poate depăși 180 de zile

arest

Arestul la domiciliu poate fi de maxim 30 de zile în cursul judecăţii şi de maximum 180 de zile în cursul urmăririi penale, conform unei legi adoptate luni de senatori.

Articolul din Codul de procedură penală care reglementează arestul la domiciliu fusese declarat neconstituţional de CCR pentru că nu prevede durata pentru care această măsură poate fi dispusă.

Legea adoptată luni de Senat prevede că „în procedura de cameră preliminară şi în cursul judecăţii, măsura arestului la domiciliu poate fi dispusă pe o perioadă de cel mult 30 de zile”, iar durata maximă a măsurii arestului la domiciliu, în cursul urmăririi penale, este de 180 de zile.

Ceeași lege spune că „în tot cuprinsul judecăţii, instanţa, din oficiu, prin încheiere, verifică periodic, dar nu mai târziu de 60 de zile, dacă subzistă temeiurile care au determinat menţinerea măsurii arestării preventive şi a arestului la domiciliu dispuse faţă de inculpat sau dacă au apărut temeiuri noi, care să justifice menţinerea acestor măsuri”.

 

0 Comentarii

Shares