Iul 31, 2021, 10:47

Argentinienii pun capăt regimului Kirchner după 12 ani. Mauricio Macri este noul președinte

macri

Liberalul Mauricio Macri va fi următorul președinte al Argentinei, potrivit a patru exit-poll-uri prezentate de canalele de televiziune după al doilea tur al alegerilor prezidențiale desfășurate duminică.

exitpoll

Primarul capitalei Buenos Aires Mauricio Macri, 56 de ani, l-a învins pe cel care era favoritul scrutinului înaintea primului tur al alegerilor, Daniel Scioli, candidatul coaliției guvernamentale la putere și apropiat al actualulului președinte, Cristina Kirchner, care nu a mai putut candida pentru un al treilea mandat. Aceasta i-a succedat la putere soțului Nestor, în octombrie 2007 și a fost realeasă în octombrie 2011 cu 53,96%, cel mai mare scor de la reinstaurarea democrației în Argentina.

Imediat după anunțarea rezultatelor anchetelor realizate la ieșirea de la urne, simpatizanții primarului de Buenos Aires s-au adunat la cartierul general al coaliției Cambiemos (Să schimbăm) al lui Macri să sărbătorească victoria.

Mauricio Macri este fiul unul antreprenor bogat și a fost președintele clubului de fotbal Boca Juniors și primar al orașului Buenos Aires.

 

0 Comentarii

Shares