Ian 28, 2023, 02:44

Atac terorist Al-Shabab cu 14 morți în Kenya înainte de vizita lui Obama

kenya

Cel puţin 14 persoane au fost ucise, marţi, după ce membri ai organizaţiei islamiste Al-Shabab, afiliată reţelei teroriste Al-Qaida, au comis un atac într-o regiune din nordul Kenyei, relatează site-ul publicaţiei Washington Post, citat de Mediafax.ro. Atacul terorist are loc chiar în timp ce Kenya pregătește măsurile de securitate pentru vizita din această lună a Președintelui SUA, Barack Obama.

Atacul a avut loc în satul Soko Mbuzi din regiunea Mandera, situată la frontiera Kenyei cu Somalia, declară Alex Nkoyo, comisar al poliţiei din Mandera.

Teroriştii somalezi au atacat, în timpul nopţii, două clădiri în care trăiesc muncitorii din cariere, a afirmat Charles Kamau, un miner. Atentatul a izbucnit cu o explozie asupra uşilor de la intrarea în cele două clădiri. Zgomotul l-a trezit pe Kamau care îşi aminteşte că explozia ar fi avut loc în jurul orei 1.00.

Minerul a declarat că a văzut circa 20 de atacatori, împărţiţi în două grupuri. Unii au început să-i împuşte pe oamenii care dormeau afară, în timp ce alţii pe cei care se aflau înăuntru. Kamau a spus că a fugit într-o cameră alăturată în care dormea o femeie kenyană de origine somaleză şi s-a ascuns sub un pat.

Acesta poveşteşte cum atacatorii au intrat apoi în cameră şi au smuls-o pe femeie din pat, după care au împuşcat-o. Potrivit poliţiei, femeia a fost identificată drept Neima Mohamed, despre care se crede că ar fi fost administratorul clădirilor.

Ministrul de Interne din Kenya, Joseph Nkaissery, a declarat că în complex se aflau 150 de persoane şi că, atunci când poliţiştii au început să tragă în atacatori, extremiştii somalezi au oprit focul şi s-au retras, fugind de la faţa locului.

Al-Shabab a revendicat atacul la postul de radio Andalus din Somalia.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares