Dec 1, 2022, 16:35

Atacurile împotriva musulmanilor au crescut cu 300% în Marea Britanie după atentatele din Paris

hazzretez

Infracțiunile motivate de ură rasială împotriva musulmanilor au cunoscut o creștere dramatică în ultimele 2 săptămâni în Marea Britanie, potrivit France Press. Mai mult, din cele 115 plângeri, majoritatea au fost înregistrate împotriva femeilor și fetelor cu vârste cuprinse între 14 și 45 de ani care sunt îmbrăcate în veșminte tradiționale, islamice.

Agresorii sunt în general bărbați între 15 și 35 de ani, potrivit raportului publicat de AFP care citează cotidianul britanic The Independent. Specialiștii sunt însă convinși că numărul agresiunilor este mult mai mare decât cel raportat. Majoritatea atacurilor au avut loc în spații publice, precum autobuze sau trenuri.

16 dintre victimele citate spun că le-ar fi teamă să iasă din casă în viitorul apropiat. Cifrele se bazează pe un raport al unui grup de lucru guvernamental care contorizează incidentele fizice și verbale asupra musulmanilor, dar și atacurile asupra moscheelor.

„Multe dintre victime spun că nimeni nu le-a sărit în ajutor și nici măcar nu le-a oferit consolare, astfel încât s-au simțit singure, rușinate”, se arată în raport.

Ultima creștere de atacuri care au la baza ura rasială de asemenea proporții a avut loc în 2013 după uciderea soldatului Lee Rigby de către doi fundamentaliști islamici.

Datele studiului sunt cu atât mai îngrijorătoare cu cât incidentele islamofobe și antisemite cunoscuseră înainte de atentatele de la Paris o creștere de 70,7%, respectiv 93,4 % față de anul trecut. Maria Britanie are 2,7 milioane de rezidenți musilmani și 263.000 de evrei, potrivit ultimului recensământ.

Situația devine atât de îngijorătoare, încât jurnaliștii fac apel la echilibru în breasla lor. The Independent merge chiar mai departe și demontează într-un articol un sondaj al tabloidului The Sun care arată că unul din 5 musulmani din Regat susține Statul Islamic. Ziariștii amendează încercarea de manipulare a tabloidului care a aprins și mai tare dezbaterea publică în Marea Britanie.

Respondenții au fost puși de fapt să spună dacă „au vreo simpatie” față de tinerii care aleg să se întoarcă în Siria pentru a se alătura „luptătorilor” de acolo. Fără ca The Sun să specifice însă dacă se referă la jihadiști, la armata kurdă sau la rebelii care se opun lui Assad.

CUc29LLWEAA4ssi

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares