Feb 3, 2023, 08:39

Autostrăzile din pix se construiesc cu viteza melcului: 6 kilometri pe an

autostrada-transilvania-680x365

Abandonate de Bechtel, după ce Guvernul a reziliat în 2013 contractul cu firma americană, lucrările la Autostrada Transilvania vor fi reluate în cel mult o lună. Contractul pentru reluarea lucrărilor la tronsonul Suplacu de Barcău – Borş a fost semnat de CNADNR pentru suma de 160 de milioane de euro.

Tronsonul are o lungime de 64 de kilometri şi a fost început în 2007. Până la rezilierea contractului, Bechtel a apucat să construiască în proporţie de 50%. Conform contractului atribuit de CNADNR, cei 64 de km vor fi finalizaţi în cel mult doi ani.

Astfel, România reuşeşte performanţa să construiască 64 de kilometri de autostradă în nu mai puţin de zece ani.

Tronsonul Suplacu de Barcău-Borş face parte din noul Master Plan de Transporturi, care urmează să fie aprobat de Comisia Europeană. Conform documentului, până în 2030 se vor construi 1300 de km de autostradă, urmând să fie inaugurate 12 autostrăzi noi. Printre acestea se numără Piteşti-Sibiu, Comarnic-Braşov, Craiova Piteşti sau Iaşi – Ungheni. Dacă pe hârtie arată bine, începerea lucrărilor pentru aceste autostrăzi poate să dureze şi până la 2 ani.

(sursa foto: voceatransilvaniei.ro)

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares