Mar 29, 2023, 09:53

Avertisment pentru români. Pericol de noi atentate în Tunisia

Credit foto: Stripes.com

Şeful de stat al Tunisiei, Béji Caid Essebsi, a decretat stare de urgenţă după atentatul de săptămâna trecută din staţiunea Sousse. Starea de urgenţă oferă forţelor de securitate mai multă putere şi limitează dreptul oamenilor de a se întâlni în public.

„Preşedintele decretează stare de urgenţă în Tunisia şi se va adresa naţiunii începând cu ora 17:00 (16:00 GMT)”, a declarat pentru AFP biroul de presă al preşedinţiei tunisiene.

Autorităţile, criticate pentru lipsa de reacţie, au sporit măsurile de securitate imediat după atentatul din 26 iunie, revendicat de ISIS. 38 de turişti străini, dintre care 30 de britanici, au fost ucişi, iar alte 39 de persoane au fost rănite. Majoritatea resorturilor şi hotelurilor sunt păzite de poliţişti. În urmă cu o săptămână, un tânăr înarmat cu un kalaşnikov, identificat de către autorităţi drept un student pe nume Seifeddine Rezgui, a deschis focul pe o plaja din staţiunea Port El Kantaoui.

Ultima dată când Tunisia a declarat stare de urngenţă a fost în 2011, în timpul răscoalei care s-a sfârşut cu demiterea preşedintelui Zine al-Abidine Ben Ali.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares