Feb 4, 2023, 20:30

Avion cu 66 de pasageri, prăbușit în Marea Egee. Nu este exclusă varianta unui atentat

EgyptAir-plane-660x400

Președintele francez Francois Hollande confirmă că avionul EgyptAir care zbura pe ruta Paris-Cairo, dispărut cu 66 de pasageri la bord,  s-a prăbușit în Marea Egee și nu exclude varianta unui atentat terorist. La bordul aparatului de zbor se aflau 66 de persoane, între care 56 de pasageri reprezentând 12 naționalități.  30 de egipteni și 15 cetățeni francezi se aflau în aeronava, potrivit presei franceze.

‘Avem datoria de a afla tot ce s-a întâmplat. Nicio ipoteză nu este privilegiată, niciuna nu este exclusă. În același timp, avem datoria de a trage toate concluziile, fie că este vorba despre un accident, fie că este un act terorist’, a spus Francois Hollande, potrivit Le Monde.

Justiția franceză a anunțat deschiderea unei anchete în acest caz, iar Franța a dat asigurări că împreună cu autoritățile egiptene va face tot posibilul ca familiile să beneficieze de sprijin în această grea încercare.

Epava aeronavei ar fi fost văzută în largul insulei grecești Karpathos, din sud-estul Egeei.

Avioane și nave ale Ministerului Apărării elen desfășoară operațiuni de căutare la sud de insula Karpathos, unde se crede că s-ar fi prăbușit aeronava cu 66 de persoane la bord.  „Absolut nimic nu a fost găsit până acum”, a afirmat un important oficial al pazei de coastă pentru Reuters.

La sfârșitul lunii martie un alt avion aparținând EgyptAir a fost nevoit să aterizeze de urgență în Cipru după ce un profesor universitar din Alexandria a reușit să îl deturneze. Până la urmă posibilul atentat terorist s-a dovedit a fi o doar o încercare spectaculoasă a bărbatului care voia să intre în contact cu fosta soție.

Un avion de tip Airbus A321, la bordul căruia se aflau turiști ruși, s-a prăbușit, la sfârșitul lunii octombrie în Egipt, în urma unui atentat terorist revendicat de ISIS.

0 Comentarii

Shares