Dec 6, 2022, 20:24

Bâlbâielile guvernului Cioloş: Noul şef al ANSVSA, demis după o zi de la numire

sursa foto newsbv.ro

Dorin Valter Enache, care luni a fost numit la conducerea ANSVSA, după schimbarea din funcţie a lui Dumitru Băiculescu, va fi demis, în condiţiile în care în octombrie 2014, când era la conducerea DSVSA Braşov, ANI a constatat că era în conflict de interese.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, marţi, citat de Mediafax, că Dorin Valter Enache este schimbat din funcţia de preşedinte Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor deşi „este un profesionist desăvârşit”.

„Din păcate va fi demis, deşi este un profesionist desăvârşit. Varianta cea mai simplă pentru înlocuirea sa este cineva din interior (n.r. – din Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor), cu funcţie, care să fie promovat”, a spus Irimescu.

Dorin Enache Valter a fost director executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov din 2006 şi până luni, când premierul Dacian Cioloş l-a numit la conducerea Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, în locul lui Dumitru Băiculescu, eliberat din funcţie.

Cele două decizii, de eliberare a lui Băiculescu şi de numire a lui Enache, au fost publicate, luni seară, în Monitorul Oficial.

Dumitru Băiculescu era preşedintele ANSVSA din 20 martie, lucrând anterior ca director executiv la Direcţia Sanitar-Veterinară Buzău.

Dorin Enache Valter, în vârstă de 59 de ani, este medic veterinar din 1981.

În 3 octombrie 2014, Agenţia Naţională de Integritate a constatat că Dorin Valter Enache a fost în conflict de interese în perioada în care a fost director executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov.

Potrivit ANI, în calitate de director executiv al DSVSA Braşov, Dorin Valter Enache a semnat documente privind încheierea mai multor contracte de prestări servicii între instituţia pe care o conducea şi firma la care fiica sa a fost asociat.

 

0 Comentarii

Shares