Iun 8, 2023, 00:47

Bancher român de la JP Morgan, adus de Cioloș la fostul minister al lui Șova DOCUMENT

manuel costescu

Fostul minister al Marilor Proiecte, condus în trecut de Dan Șova, a fost preluat de Manuel Costescu director în Londra la una dintre cele mai vechi instituții bancare din lume, JP Morgan. Compania americană are afaceri în 60 de țări și avea, în anul 2009, 200.000 de angajați, cu active de peste 2 miliarde de dolari.

Costescu are 40 de ani, este masterand la Harvard, și va fi în curând sub comanda ministrului Economiei, Costin Borc, după ce Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat va fi scos de sub tutela Ministerului Transporturilor.

„În temeiul art. 15 lit. c) şi al art. 19 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 1 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 11/2014 privind adoptarea unor măsuri de reorganizare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, aprobată prin Legea nr. 145/2015, prim-ministrul emite prezenta decizie.

Art. 1.Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Manuel Costescu se numeşte în funcţia de secretar de stat la Departamentul pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat.

Art. 2. La data prevăzută la art. 1 încetează aplicabilitatea Deciziei prim- ministrului nr. 24/2016 privind exercitarea atribuţiilor de secretar de stat la Departamentul pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 44 din 20 ianuarie 2016″, se arată în documentul semnat de Dacian Cioloș, pe 8 februarie.

0 Comentarii

Shares