Feb 1, 2023, 01:45

Bănicioiu a refuzat să confirme că soția ambasadorului Olandei a blocat un etaj la Universitar

ponta si banicioiu

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, întrebat despre declaraţia premierului potrivit căreia a fost blocat un etaj de la Spitalul Universitar pentru operaţia soţiei ambasadorului Olandei, a spus că preferă să nu comenteze şi că nu vrea să continue o discuţie care „duce spre partea politică”.

Întrebat în conferinţa de presă pe care a susţinut-o la Guvern, pe tema reducerii preţurilor la medicamente, cum comentează faptul că premierul Victor Ponta a spus că ministrul Sănătăţii i-ar fi comunicat faptul că pentru soţia ambasadorului Olandei s-a blocat un etaj la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Nicolae Bănicioiu a spus: „Prefer să nu comentez. Întrebaţi de zece ori şi vă răspund diferit. Sunt chestiuni care ţin de confidenţialitatea unui tratament sau a unui pacient”.

Întrebat dacă, potrivit legii, se poate bloca un etaj dintr-un spital pentru un pacient, Bănicioiu a spus că protecţia pacientului este foarte bine reglementată în lege, iar managul spitalului trebui să asigure tratamente pentru orice pacient.

„Cred că asta trebuie vorbit cu medicii curanţi, nu o să vă dau eu alte explicaţii şi nu vreau să intru în dezbateri care ţin mai mult de partea politică”, a continuat Bănicioiu, întrebat despre acelaşi subiect.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că apreciază foarte mult ce fac doctorii români, profesionalismul şi modul în care aceştia încearcă să rezolve cazurile în fiecare zi.

Ambasadorul Olandei la Bucureşti, Matthijs van Bonzel, a declarat luni, întrebat despre afirmaţia premierului Victor Ponta: „Verificaţi la spital, vă rog! Mai bine să nu comentez”.

Premierul Victor Ponta a spus că a mers în Turcia să se opereze pentru că avea nevoie de linişte şi că dacă s-ar fi operat în România ar fi avut un tratament special, sus?inând că „pentru operaţia doamnei ambasador a Olandei s-a blocat un etaj al spitalului”, iar pentru el s-ar fi blocat două etaje.

„Ştiau cine sunt, dar şi la noi dacă se operează un prim-ministru din altă ţară nu este acelaşi lucru. Nu am avut camere de luat vederi la intrarea în spital şi nici un tratament special pe care, inevitabil, l-aş fi avut în ţară. Mi-a spus Nicu Bănicioiu că pentru doamna ambasador a Olandei s-a blocat un etaj la Spitalul Universitar. Bănuiesc că pentru mine se blocau două etaje la Spitalul Militar, or nu am vrut să se întâmple acest lucru”, a spus Victor Ponta, duminică, la Antena 3, precizând că îşi asumă decizia de a se opera în străinătate.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares