Feb 4, 2023, 20:06

Barack Obama, cină de 6 dolari alături de cel mai cunoscut bucătar al lumii, Anthony Bourdain

Bourdain Instagram

Barack Obama s-a premiat în Vietnam după ridicarea istorică a embargoului vânzării de arme către guvernul de la Hanoi cu o cină locală. Pentru asta a renunțat la protocol, și-a suflecat mânecile și a mâncat un meniu cu 6 dolari, alături de cel Anthony Bourdain, considerat de mulți specialiști cel mai mare chef al lumii.

Scena imortalizată în mai multe fotografii, parte dintr-un episod al show-lui prezentat de Anthony Bourdain ce va fi difuzat în luna septembrie, a fost îndelung comentată pe rețelele de socializarea. Oamenii s-au întrebat, pe bună dreptate, dacă instantaneele surprinse nu au fost regizate. Asta și pentru că deși se aflau în prezența a două celebrități, cei aflați în local, și ei așezați pe scaunele de plastic vietnameze, nu păreau să arunce nicio privire către oaspeți. La ieșire însă șeful american de stat și chef-ul Bourdain erau așteptați de sute de persoane care i-au pus la încercare pe agenții de la Secret Service.

Prezenţa sa în restaurantul nostru a fost o mare surpriză pentru întreaga mea familie, care nu şi-ar fi putut imagina niciodată acest lucru, nici măcar în visele noastre“, ar fi declarat proprietara restaurantului Nguyen Thi Lien, lăsând să se înțeleagă că totul a fost spontan. Numai că, așa cum remarca un alt internaut, mâncarea era perfect așezată pe masă. Numai bună de fotografiat.

„Costul total al cinei cu bun cha alături de preşedinte: şase dolari. Am plătit eu”, a scris pe Twitter Bourdain.  Vietnamul este cunoscut pentru bucătăria sănătoasă, cu ingrediente proaspete, este una dintre destinațiile preferate ale bucătarilor din toată lumea.

Președintele american Barack Obama a anunțat luni, la Hanoi, ridicarea embargoului asupra vânzărilor de arme americane, unul dintre ultimele vestigii ale războiului dintre cele două țări care s-a încheiat în 1975.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares