Feb 4, 2023, 02:01

Bărbatul care a ucis 2 suedezi în magazinul Ikea era un emigrant în căutare de azil

ikea

Crimele din magazinul Ikea din Vasteras, Suedia, încep să inflameze şi mai mult sentimentele negative faţă de valurile de emigranţi care ajung în Europa.

Autorităţile sudeze se tem că actul inexplicabil al emigrantului din Eritreea care ar fi vrut să se răzbune prin execuţia celor doi sudezi, mama şi fiu, pentru că nu i-a fost acordat azil în Suedia, ar putea provoca o creştere a antipatiei populare faţă de emigranţi. Presa a dezvăluit că la momentul crimelor, acesta din urmă era vizat de o decizie de expulzare spre Italia și că în dimineața care a precedat faptele el s-a dus la un interviu la Agenția pentru emigranți din Vasteras, pentru a discuta pe marginea dosarului său.

Suedia găzduiește o comunitate de circa 18.000 de emigranți eritreeni care au fugit din cauza regimului autoritar. Această comunitatea ar urma să crească în anii ce urmează, deoarece, după sirieni, eritreenii sunt cei mai numeroși solicitanți de azil din Suedia: 11.500 au depus o cerere în 2014 și peste 4.200 în primele șapte luni ale lui 2015, potrivit Agerpres.

După ce apresupusul autor al faptelor a luat cuţitul din zona dedicată articolelor de menaj şi a omorât cei doi oameni, acesta a încercat să se sinucidă, iar acum este în stare gravă la spital. Un complice, şi el din Eritreea, a încercat să fugă, dar a fost prins.

VIDEO cu momentul prinderii atacatorului AICI

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares