Mar 23, 2023, 02:53

Baronii PNL au zburat din funcţii. Predoiu, şef la PNL Bucureşti, Bolojan – secretar general

foto jurnalul.ro

Prim-vicepreşedintele liberal Cătălin Predoiu va prelua conducerea organizaţiei PNL Bucureşti, candidatul PNL la Primăria Capitalei va fi anunţat în această săptămâna, iar funcţia de secretar general va fi deţinută de Ilie Bolojan, au anunţat luni liderii partidului, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, informează Mediafax.

Anunţul a fost făcut de copreşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, la finalul şedinţei comisiei de unificare a PNL, ei precizând că decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, urmând a fi validată vineri de Consiliul Naţional al partidului.

Vasile Blaga a precizat că în această săptămână, tot la CN al PNL, va fi anunţat şi candidatul formaţiunii la Primăria Capitalei, dar a adăugat că Predoiu rămâne propunerea PNL pentru postul de premier.

„Am decis ca Bucureştiul să aibă un singur preşedinte, am decis cu unanimitate că domnul Predoiu este propus şi sunt convins că va fi votat (la Consiliul Naţional-n.r). (…) Domnul Predoiu rămâne propunerea PNL pentru funcţia de premier”, a declarat Blaga, la finalul discuţiilor din comisia de unificare.

În ceea ce priveşte unificarea funcţiei de secretar general, împărţită până acum de Gheorghe Flutur şi Marian Petrache, Alina Gorghiu a precizat că aceasta va fi preluată de primarul Oradea, Ilie Bolojan. Gorghiu a mai spus că deciziile au fost luate prin consens şi că nimeni, nici Gheorghe Flutur, nici Marian Petrache şi nici Teodor Atanasiu sau Anca Boagiu, care asigurau conducerea organizaţiei Bucureşti, nu a fost sancţionat.

Ea a mai susţinut că deciziile care urmează să fie validate de Consiliul Naţional de vineri reprezintă un semnal că partidul a înţeles direcţia în care trebuie să meargă pentru a corespunde aşteptărilor electoratului.

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a avut, luni dimineaţă, o întâlnire la sediul din Modrogan cu Alina Gorghiu şi Vasile Blaga care l-au convins pe acesta să accepte să preia conducerea organizaţiei PNL Bucureşti, potrivit unor surse din partid.

Propunerea ca Predoiu, reprezentat al aripii PDL din nou PNL, să preia conducerea PNL Bucureşti a venit în contextul în care liberalii au decis cu puţin timp în urmă ca funcţia de secretar general al PNL să se unească sub conducerea lui Ilie Bolojan, reprezentat al aripii PNL din noua formaţiune.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares