Mar 25, 2023, 01:16

Baronul penal al Romsilva, dat afară din Consiliul de Administrație. Rămâne însă director

adam craciunescu

Ministrul Mediului, Cristiana Pașca – Palmer, a semnat ordinul de revocare a șefului Romsilva, Adam Crăciunescu, din calitatea de membru al Consiliului de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor, a anunțat Ministerul Mediului, miercuri, într-un comunicat de presă, citat de Agerpres

‘Miercuri, 13 ianuarie 2016, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, a semnat ordinul de revocare a domnului Adam Crăciunescu din calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor — Romsilva. Referitor la funcția de director general al RNP Romsilva, ocupată de domnul Adam Crăciunescu, Conform OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, singura autoritate care poate numi sau revoca directorul general este Consiliul de Administrație’, notează Ministerul Mediului.

Crăciunescu este acesta este judecat pentru corupție în dosarul „Hrebeciuc, retrocedarea nelegală a peste 43.000 hectare de păduri, cu prejudiciu de peste 303 milioane de euro”.

Lotul inculpaților din care face parte Crăciunescu este acuzat de DNA de retrocedarea ilegală a peste 43.000 de hectare de păduri, prejudiciul fiind de peste 303 milioane de euro.

Pentru această retrocedare, la Crăciunescu ar fi făcut trafic de influență și fostul senator PSD Ilie Sârbu, acum vicepreședinte al Curții de Conturi.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares