Oct 15, 2021, 22:44

Băsescu nu exclude o candidatură la Primăria Capitalei

basescu-udrea

Traian Băsescu a declarat că până în 10 octombrie se va înscrie în PMP, menţionând că vrea să creeze „un partid nou, care să nu fi fost implicat în toate compromisurile perioadei de tranziţie”. Fostul preşedinte a asigurat că obiectivul său este este de a construi un partid nou care să devină a treia forţă politică.

Nu ştiu de unde a lăsat Elena Udrea această posibilitate. Nu spun nici nu, nici da. Abia construim un partid. Nu mi se pare că cineva care a fost preşedintele României mai intră într-o competiţie locală, dar în politică nu faci întotdeauna ce vrei, ci şi ce trebuie. Este cale lungă până acolo. (…) Eu nu am luat decizia de a fi preşedintele partidului, pentru că obiectivul meu este să construiesc un partid, plecând de la experienţa pe care o am, ceea ce nu înseamnă că neapărat trebuie să fiu autoritatea executivă zero a partidului, este suficientă şi autoritatea politică pe care o am”, a declarat Traian Băsescu la PMP.

Elena Udrea a dezvăluit că se întâlneşte  cu Traian Băsescu şi se află în realaţii apropiate. Referitor la o posibilă candidatură la Primăria Capitalei, fostul ministru a declarat că Traian Băsescu ar putea candida pentru fotoliul de primar şi „ar şi câştiga”.

Acum eu nu am un plan de a face politică. Nu îmi trece prin cap să candidez la Primăria Capitalei. E un scenariu la nivel de fantezie. Traian Basescu nu a luat nici o decizie referitor la acest aspect. Teoretic există posibilitatea să candideze la Primăria Capitalei. Băsescu ar câştiga. Avem lideri politici slabi, timoraţi. Daca vom avea candidati marionete asa cum am avut la preşedinţie, pe modelul Iohannis, personal nu văd altă soluţie decât să candideze Basescu. Nu văd cu cine să se compare intr-o lupta pentru Primăria Capitalei”, a spus deputatul.

Traian Băsescu a fost primar al Capitalei timp de 4 ani, între 2000 şi 2004, după care au urmat 10 ani în care a fost preşedintele României.

0 Comentarii

Shares