Iun 3, 2023, 14:19

Băsescu nu îl lasă pe pițiponcul de la Oradea să candideze la primărie

SAMSUNG CSC

Horea Vuscan și-a retras candidatura la Primăria Municipiului Oradea din partea Mișcării Populare, a declarat, sâmbătă,  președintele executiv al partidului, Eugen Tomac

„Dl Horea Vuscan și-a retras candidatura de la Oradea. A fost unul dintre subiectele dezbătute în cadrul Colegiului Național. În urma discuțiilor, colegul nostru a decis să se retragă din cursa pentru Oradea”, a spus Tomac, citat de Agerpres

El a precizat că Vuscan și-a prezentat în ședință situația, dar, în urma „valului de reacții care a existat”, a decis să se retragă.

Tomac a spus că în ședință s-au prezentat candidaturi pentru municipii și orașe. „Suntem un partid nou, vom avea candidați noi. Vor fi candidați oameni tineri”, a susținut liderul MP.

Președintele Mișcării Populare, Traian Băsescu, le-a atras atenția sâmbătă liderilor MP că există candidați la locale care nu sunt sinceri în ceea ce privește trecutul lor, criticând faptul că a aflat din presă că un reprezentant al partidului a fost condamnat pentru ucidere din culpă.

„Ar putea fi și incidente și am observat un lucru asupra căruia vă atenționez: sunt foarte mulți oameni care vin în organizații în ultima perioadă. Atenție că unii dintre ei, eu știu două cazuri în care sinceritatea nu-i dă afară din casă când se prezintă”, a spus Băsescu, la începutul ședinței Colegiului Național al Mișcării Populare.

El i-a atenționat pe liderii MP asupra „cunoașterii reale a celor care vin să se înscrie în partid în ultima perioadă”.

„Este neplăcut să aflăm că a avut o condamnare pentru ucidere din culpă pentru un accident auto, dar este neplăcut să o aflăm de la presa locală, să nu ni se spună când vine să se înscrie în organizație. Eu nu spun că un accident auto nu i se poate întâmpla oricui, (…) dar trebuie să știm despre această realitate din istoria cuiva care vrea să se înscrie în Mișcarea Populară”, a afirmat Traian Băsescu.

La ședința Colegiului Național al MP a participat și Horea Vuscan, anunțat marți candidat la Primăria municipiului Oradea.

Potrivit presei locale, Vuscan are o condamnare la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă, după ce în anul 2003 a fost implicat într-un accident rutier soldat cu trei morți.

Inițial, Vuscan a precizat, în contextul declarațiilor președintelui MP, că nu-și va retrage candidatura.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares