Mar 25, 2023, 22:32

Băsescu nu mai este învinuit pentru şantaj, ci doar pentru ameninţare

basescu salut

Fostul preşedinte Traian Băsescu a ieşit de la Parchetul IICCJ, anunţând că i-a fost schimbată încadrarea juridică din şantaj în ameninţare, faptă care se pedepseşte cu amendă sau închisoare până la un an.

Traian Băsescu a ieşit de la Parchetul instanţei supreme după aproximativ 35 de minute.

El a anunţat că procurorii i-au adus la cunoştinţă faptul că a fost schimbată încadrarea juridică în dosarul său, din şantaj în ameninţare, faptă care se pedepseşte cu amendă sau cu închisoare de până la un an.

„Nu mai e şantaj, e ameninţare. Se pedepseşte cu amendă sau închisoare de la trei luni la un an, vedem. Înseamnă că, uşor, uşor justiţia se apropie de adevăr”, a afirmat Băsescu.

Surse judiciare au precizat pentru MEDIAFAX că, date fiind probele de la dosar în acest moment, procurorii au decis schimbarea încadrării.

Atât la intrarea fostului preşedinte Traian Băsescu, cât şi la ieşirea din sediul Parchetului, s-a creat o busculadă. De asemenea, în faţa Parchetului ICCJ s-au aflat câteva zeci de persoane, care au strigat şi huiduit, având pancarte cu mesajele: „Băsescu la puşcărie!”, „Băsescu, respect! Noi suntem copiii statului de drept” şi „Băsescu la Rahova pentru ce a furat!”, dar şi câţiva susţinători ai fostului preşedinte.

Pedeapsa pentru şantaj este de la un an la cinci ani de închisoare, conform noului Cod penal.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares