Mar 25, 2023, 21:39

Bătaie de joc la dezbaterile pe Buget. Ministrul Finanţelor a vorbit singur, parlamentarii se jucau pe telefoane

cretini 2

Ministrul Finanţelor, Anca Paliu, a avut neplăcerea să constate că vorbeşte singură, vineri după amiază, în plenul comisiilor reunite de Buget Finanţe.

Dezbaterile pe marginea Legii Bugetului pe 2016 i-au plictisit groaznic pe senatori şi deputaţi, care au stat în continuu cu ochii în telefoane şi tablete, citind postările de pe Facebook sau scriind mesaje.

cretini 1cretini 3

 

Ce a spus Anca Paliu Dragu despre legea Bugetului pe 2016:

-Am facut estimarea veniturilor pt 2016 pe baza realizărilor pe 2015. Ca urmare, în evoluţie în 2016 ne aşteptăm la rezultate superioare în colectarea veniturilor.
– despre faptul ca veniturile publice au pondere redusă în PIB: da, aşa e.
– la încasări: avem în continuare o deficienţă pe TVA, dar sunt eforturi susţinute din partea ministerului şi a ANAF. La reorganizarea ANAF am în vedere regionalizarea şi implementarea unui control fiscal modern.
– despre companiille de stat: trebuie să avem profituri, profitul îl impozităm şi banii se întorc la cetăţean. Companiile de stat continuă să aibă pierderi şi induc un comportament economic păgubos
– programul prima casă: pentru 2015 prima casă va creşte cu 200 de milioane. Pt 2016 am luat în calcul un program de 1,5 miliard lei, şi dobânda mai mică.
– redevenţe: avem 5 miliarde lei în veniturile bugetare din anul 2016. Ne aflăm într-o fază avansată de elaborare a unei noi legi. O punem în dezbatere publică în primul trimestru din 2016. Am dori ca din 2017 să avem o lege funcţională şi să nu mai funcţionăm pe aceste prelungiri din anii anteriori.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares