Mar 28, 2023, 02:43

BBC: Papa Ioan Paul al II-lea a avut o „relaţie serioasă” cu o femeie FOTO

Credit foto: BBC

Sute de scrisori şi fotografii care dezvăluie apropierea dintre Papa Ioan Paul al II-lea şi o femeie măritată, filosof polonez, au fost prezentate în exclusivitate jurnaliştilor BBC. Scrisorile către Anna-Teresa Tymieniecka, care acoperă o perioadă de aproximativ 30 de ani, au fost ţinute departe de ochii opiniei publice, în Biblioteca Naţională a Poloniei.

Prietenia dintre cei doi a început în 1973, când Tymieniecka l-a contactat pe viitorul Papă, cardinalul Karol Wojtyla, pe atunci Arhiepiscop al Cracoviei, cu privire la o carte de filosofie pe care acesta o scrisese. Papa, în vârstă de 50 de ani, a călătorit din Polonia în SUA, pentru a discuta despre lucrare cu Anna-Teresa. La scurt timp, cei doi au început să facă schimb de corespondenţă. Iniţial, scrisorile cardinalului erau formale, dar pe măsură ce prietenia s-a înteţit, aceştia au devenit mai intimi.

Scrisorile nu sugearează să Suveranul Pontif ar fi încălcat jurământul celibatului, spun jurnaliştii care le-au văzut.

Câteva fotografii nemaivăzute au ieşit la iveală, în care Karol Wojtyla este extrem de relaxat. El a invitat-o pe doamna Tymienkiecka să-l însoţească la ţară, în vacanţă, la schi şi camping. De asemenea, fotografiile dezvăluie şi vizitele ei la Vatican.

„Iată cum liderul Bisericii Catolice s-a implicat într-o relaţie intensă cu o femeie atrăgătoare”, a declarat Eamon Duffy, profesor de istorie a creştinismului la Cambridge University.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares