Iun 7, 2023, 22:36

Ben Carson, unul dintre cei mai apreciați republicani, își anunță susținerea pentru Trump

trump carson

Fostul candidat Ben Carson a anunţat că îl susţine pe miliardarul Donald Trump în cursa pentru învestitura republicană.

„Cred că ar fi înțelept ca Partidul Republican să nu adopte politica ´hai să îl oprim pe ăsta sau hai să îl promovăm pe celălalt´ ci să înceapă mai degrabă să se gândească la lucrurile care ar fi de folos americanilor. Ţara noastră se află la o răscruce şi în mijlocul unei crize morale”, a spus Ben Carson când a anunțat oficial că îl sprijină pe Trump.

„Experienţa lui Trump ca om de afaceri este exact lucrul de care avem nevoie pentru a pune în mişcare motorul economic în direcţia corectă şi a-i emancipa pe cei care au fost lăsaţi în afara visului american prea mult timp”, a spus fostul aspirant la învestitura republicană și pe Facebook. Un alt prezidențiabil, Chris Cristie, și-a exprimat susținerea pentru Trump după ce s-a retras din cursă la sfârșitul lui februarie.

Specialiștii nu au fost luați prin surprindere de opțiunea chirurgului și scriitorului Ben Carson, care împărtășește cu Trump atât viziunea anti-imigrație, cât și renunțarea de urgență la Obamacare, pachet de legi care a determinat, în timp record, ca alți 20 de milioane de americani să aibă asigurare medicală. Carson a îndemnat la unitate în cadrul Partidului Republican, respingând nemulţumirile unor republicani moderaţi faţă de ascensiunea lui Trump în alegerile primare.

În aceeași zi, Trump a mai primit o neașteptată susținere. John Voight, tatăl Angelinei Jolie, şi-a exprimat public susţinerea pentru republicanul Donald Trump în cursa prezidenţială din SUA, devenind astfel primul mare actor care face acest gest, după actorul şi regizorul Clint Eastwood.

„Este nevoie ca republicanii să strângă rândurile în spatele lui Trump. Trebuie ca un exponent să se afişeze la rampă şi să ne reconstruiască din temelii credinţele republicane, să ne readucă în lumina reflectoarelor din politică, acolo unde trebuie de fapt să rămânem”, a mai spusVoight.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares