Ian 27, 2023, 19:57

Bilanț tragic: peste 2000 de imigranți au murit anul acesta încercând să ajungă în Europa

italy-immigration-1

Cel puţin 2.000 de imigranţi au murit pe parcursul anului 2015 în încercarea de a traversa Marea Mediterană pentru a ajunge pe continentul european, potrivit unui raport realizat de Organizaţia Internaţională pentru Migrare, relatează site-ul publicaţiei franceze Le Point, citat de Mediafax

Potrivit unui raport realizat de Organizaţia Internaţională pentru Migrare (OIM), pe parcursul anului 2015, cel puţin 2.000 de persoane au murit în încercarea de a traversa Marea Mediterană pentru a ajunge pe continentul european. În cele opt luni ale anului 2015, bilanţul îl depăşeşte deja pe cel din 2014, când au fost înregistrate 1.607 decese.

„Din nefericire, am atins în acest weekend un nou nivel de 2.000 de imigranţi şi refugiaţi decedaţi”, în 2015, în încercarea lor de a traversa Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa, a precizat marţi Genève Itayi Virri, purtătorul de cuvânt al OIM.

De asemenea, din luna ianuarie a acestui an, circa 188.000 de imigranţi au ajuns pe continentul european, cei mai mulţi dintre aceştia în Grecia şi în Italia. Aproximativ 97.000 de imigranţi şi refugiaţi au intrat pe teritoriul Greciei şi alţi 90.500 pe cel al Italiei. Decesele au fost înregistrate în special în rândurile celor care au încercat să ajungă din Africa de Nord către Italia.

Astfel, au fost înregistrate 1.903 decese pe această rută în traversarea Mării Mediterane, în timp ce doar 60 au pierit în timp ce încercau să ajungă în Grecia pe mare. Cel mai recent eveniment a avut loc în timpul weekendului, în canalul Siciliei, când 29 de persoane au murit.

Tot în weekend, cinci imigraţi au murit şi alţi 1.800 au fost salvaţi de Paza de Coastă a Italiei, în timp ce încercau să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge pe continent, pe mai multe bărci supraaglomerate.

O problemă tensionată privind fluxul de imigranţi care îşi riscă viaţa o reprezintă situaţia din oraşul francez Calais, unde începe Eurotunelul care leagă Franţa de Marea Britanie. Potrivit autorităţilor franceze, au fost înregistrate aproximativ 600 de tentative de pătrundere în Eurotunel în cursul nopţii de luni spre marţi.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares