Noi 27, 2022, 18:24

Blat PNL-Onțanu la Sectorul 2? Oamenii Ancăi Boagiu din PNL luptă împotriva contracandidatului PNL la Onțanu

Tudorel Prună și Anca Boagiu

Neculai Onțanu încearcă să își asigure liniștea unui nou mandat de primar la Sectorul 2, scăpând neatins de imaginea de „paria” pe care o are prietenul și șeful lui, Gabriel Oprea, cel pe care nu-l mai dorește nimeni drept aliat politic. Pentru Onțanu lucrurile sunt mai simple, pentru că și-a construit în timp relații transpartinice, făcându-i pe unii decidenți din partidele rivale să-i fie datori și, la nevoie, să-i întoarcă favorurile.

În timp ce PSD negociază cu Tăriceanu să nu desemneze un candidat la Sectorul 2, pentru a evita confruntarea cu Onțanu, liberalii au abordat o strategie mult mai elaborată.

Pregătirea unui candidat pentru primăria de sector a fost amânată cât de mult posibil, după care singurul potențial candidat cu șanse arătate de sondaje, deputatul Dan Cristian Popescu, a fost împiedicat să își depună candidatura…la candidatură. Filiala PNL a Sectorului 2 este condusă de Anca Boagiu, din partea fostului PDL, și de Adrian Neacșu, din partea PNL, în calitate de co-președinți. Popescu și-a exprimat dorința de a candida împotriva lui Onțanu și în fața acestora, și în fața conducerii centrale a partidului. Rezultatul a fost măsurarea în sondaje și pregătirea drept candidat al PNL a Ioanei Gela Lăzăroiu, consilier local la primăria condusă de Onțanu din timpuri imemoriale, prietenă bună a lui Onțanu și beneficiar al unei relații reciproc avantajoase cu acesta, în calitatea ei de proprietar de societăți comerciale care au primit puncte de desfacere în Hala Obor.

gela lazaroiuGela Lăzăroiu, lipsită de orice fel de notorietate și intenție de vot în sondajele de opinie, este prietena Ancăi Boagiu, la fel ca și Tudorel Prună, actual membru al PNL, fost candidat al PDL la parlament. Liberalul Prună postează pe pagina sa de Facebook texte acuzatoare la adresa colegului său de partid, Dan Cristian Popescu, despre viața personală a acestuia, lucru cel puțin ciudat în condițiile în care interesul politic oficial al partidului său ar fi ca liberalii să câștige primăria Sectorului 2. Același om de încredere al Ancăi Boagiu îl boicotează și pe candidatul PNL la Primăria Capitalei, Ludovic Orban, prezentându-le prietenilor săi din online un articol denigrator la adresa acestuia.

captură pagina de Facebook a lui Tudorel Prună
captură pagina de Facebook a lui Tudorel Prună

pruna 2

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares