Iun 7, 2023, 22:05

Blocarea telefoanelor şi accesului la Internet pentru puşcăriaşi ne costă 4 milioane de euro

puscarie

Administraţia Naţională a Penitenciarelor cumpără un sistem de blocare si întrerupere radiocomunicatii în perimetrele unitatilor din subordine, adică din puşcării. Sistemul, potrivit SEAP, costă 12,309,876 RON fără TVA, adică 4 milioane de euro.

În 2013, la iniţiativa ministrului Cazanciuc a fost adoptată legea privind utilizarea sistemelor destinate blocării şi întreruperii radiocomunicaţiilor în perimetrele unităţilor din subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Legea spune că „Blocarea si intreruperea radiocomunicatiilor se realizeaza numai in scopul prevenirii utilizarii neautorizate, de catre persoanele private de libertate, in interiorul penitenciarului, a dispozitivelor care sunt capabile sa transmita sau sa primeasca imagini, sunete si informatii, inclusiv telefoanele mobile”

Autorităţile se confruntau la vremea respectivă cu un val de înşelăciuni prin metoda „Accidentul”, autorii fiind în principal deţinuţi în penitenciare, însă au existat şi controverse legate de faptul că puşcăriaşii ‘de lux”, politicieni şi oameni de afaceri, folosesc în continuare mijloacele moderne de comunicare, telefoane şi calculatoare, deşi nu au acest drept.

0 Comentarii

Shares