Mar 28, 2017, 01:25

trumpputin

Directorul Biroului Federal de Informații (FBI), James Comey, a confirmat luni, într-un demers neobișnuit, că agenția anchetează posibila implicare a Guvernului rus în alegerile prezidențiale din SUA, inclusiv eventualele legături dintre Moscova și echipa de campanie a președintelui Donald Trump, potrivit Reuters și BBC.

BBC notează că, de regulă, FBI nici nu confirmă, nici nu discută anchetele în desfășurare.

În cadrul unei audieri în Congresul SUA, James Comey a spus că ancheta „include verificarea unor legături de orice natură între persoane asociate campaniei lui Trump și Guvernul din Rusia, precum și posibilitatea de a fi existat o coordonare între campanie și eforturile părții ruse”.

Directorul FBI a afirmat că ancheta a început în iulie 2016, dar a evitat să estimeze când va fi finalizată, potrivit publicației Los Angeles Times. Aceeași sursă arată că oficialul a refuzat să răspundă la întrebarea unui membru al Camerei Reprezentanților care a dorit să știe dacă există deja dovezi că persoane asociate campaniei lui Trump s-ar fi „intersectat” cu entități ale statului rus.

„Întrucât este o anchetă în derulare, iar elementele sunt secrete, nu pot da mai multe detalii despre ce facem și despre ce persoane fac obiectul verificărilor”, a precizat directorul FBI.

 James Comey a contrazis afirmațiile pe care președintele Donald Trump le-a făcut pe Twitter, potrivit cărora fostul președinte Barack Obama ar fi ordonat instalarea unor dispozitive de ascultare la Trump Tower în perioada campaniei electorale.

„Departamentul de Justiție nu deține informații care să susțină aceste declarații făcute pe Twitter”, a spus Comey, citat de Agerpres.

El a adăugat că „niciun președinte nu poate cere o astfel de monitorizare” și a făcut referire la rigurozitatea procedurilor privind punerea sub ascultare a cetățenilor americani, proceduri ce presupun inclusiv acordul scris al unui judecător.

Directorul Agenției Naționale de Securitate (NSA), Mike Rogers, a afirmat, la rândul său, că niciun oficial nu le-a cerut serviciilor secrete britanice să îl monitorizeze pe Donald Trump, așa cum a insinuat săptămâna trecută un comentator conservator ale cărui afirmații au fost preluate apoi și de purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

„Nu am constatat la NSA nicio activitate de acest tip și nimeni nu ne-a solicitat un astfel de demers”, a spus Mike Rodgers în cadrul audierii din Congres

Bucuresti, Sectorul 6

Primaria Capitalei a publicat proiectul de buget pe 2017, in suma totala de 5 miliarde de lei, peste 1 miliard de euro.

Din acesti bani, 55 de milioane de lei, adica 12 milioane de euro vor merge la BOR, pentru constructia Catedralei Mantuirii Neamului si reparatii de alte biserici si manastiri, iar 30 de milioane de lei pentru realizarea si amplasarea unor noi statui si monumente in Bucuresti

Astfel, pentru anul 2017 este programata amplasarea statuii Hortensiei Papadat Bengescu, care a costat 100 000 de euro, realizarea si amplasarea unui statui a unui dac, care costa 61 de mii de euro, refacerea monumentului lui Ion I C Bratianu, care costa 2 milioane de euro, realizarea monumentului Insingurare – 1 million de euro, lucrari la bustul lui Avram Iancu – 41 de mii de euro.

sursa pmb.ro
sursa pmb.ro
sursa pmb.ro
sursa pmb.ro

captura twitter

Donald Trump a scris pe Twitter că Germania datoarează sume imense de bani Statelor Unite pentru protecția oferintă în cadrul NATO și că acești bani trebuie plătiți. Trump a avut vineri o întâlnire la Casa Albă cu Angela Merkel, întâlnire care a lăsat să se vadă relațiile reci dintre cei doi și o diferență de discurs între cele două puteri, SUA și Germania.

Presa internațională a denumit-o pe Angela Merkel „liderul Lumii Libere”, titulatură sub care până acum era cunoscut președintele SUA.

„Germania datorează sume imense de bani NATO & Statelor Unite. trebuie să fie plătite pentru apărarea puternică și foarte costisitoare pe care o oferă Germaniei!”, a scris Trump pe contul său, la o zi după întâlnirea pe care a avut-o la Casa Albă cu cancelarul german Angela Merkel.

Agenția de presă germană DPA amintește că, la conferința de presă comună cu Merkel, Trump a declarat că este „foarte nedrept pentru Statele Unite” că aliații europeni profită de pe urma sumelor pe care SUA le alocă apărării. „Aceste țări trebuie să plătească ceea ce datorează”, a declarat el vineri, mulțumindu-i totodată cancelarului Merkel pentru angajamentul Germaniei de a-și spori contribuția la bugetul NATO alocând 2% din PIB pentru cheltuielile de apărare.

Într-un alt mesaj postat pe Twitter, Trump s-a referit și la întrevederea pe care a avut-o cu cancelarul Merkel. „În pofida a ceea ce ați auzit din ȘTIRILE FALSE, am avut o întrevedere GROZAVĂ cu cancelarul german Angela Merkel”, a mai scris el.

Arată mai multe ştiri...
Shares