Feb 20, 2017, 12:48

tariceanu
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat azi, in fata primarilor de comune chemati la Parlament, ca acestia sunt vanati de Justitie si ca in Romania ‘se face vanatoare de vrajitoare’ si ‘gargara cu coruptia’
   ‘M-am bucurat foarte mult că am putut să punem în aplicare decizia care a fost susţinută de noi în campanie de creştere a salariilor pentru cei care lucrează în administraţia locală. În România, după cum vedeţi, de câţiva ani buni, este o vânătoare de vrăjitoare. Foarte mulţi primari au trebuit să treacă prin anchete extrem de neplăcute pentru ei, deoarece le-au afectat imaginea publică, nu i-au lăsat să lucreze. Foarte mulţi, în final, s-a dovedit că sunt nevinovaţi. Dar au făcut acest periplu prin faţa televizoarelor, pe care îl vedem de câţiva ani de zile şi care parcă, are drept scop, umilirea unor oameni şi distrugerea elitelor româneşti. Ei bine, toată lumea în România face gargară cu corupţia, de dimineaţa până seara, numai cu corupţia în gură stau. Toată lumea se preocupă de efectele corupţiei. Nimeni nu vorbeşte despre cauzele corupţiei din România. Eu cred că, dacă vrem să avem o administraţie care să fie de calitate, cu oameni bine pregătiţi, nu putem să ne imaginăm că îi plătim prost şi să avem şi performanţă’, a spus preşedintele Senatului.
   El a subliniat că o creştere a nivelului de salarizare va avea ca efect şi atragerea celor mai buni specialişti în acest sector.
   ‘Nici în comunism nu funcţiona ideea aceasta (a obţinerii de performanţe, în contextul unei salarizări modeste – n.r.). Deci, trebuie să existe o legătură directă între salarizare şi calitatea administraţiei. (…) Mă bucură că Guvernul condus de domnul Grindeanu a luat această măsură, pe baza programului politic pe care cele două partide, care formează alianţa PSD-ALDE, l-au avut în campania electorală. Sigur, sper ca efectul secundar (…) să fie diminuarea cauzelor corupţiei în România. Eu cred că nivelul de salarizare va trebui să crească în continuare pentru a fi unul motivant, stimulant, pentru a aduce cei mai buni specialişti să lucreze alături de dumneavoastră în folosul oamenilor’, a adăugat Tăriceanu, citat de Agerpres
Liviu Dragnea I-a anuntat si el pe primari că legea salarizării unitare va ajunge în Parlament în două-trei săptămâni şi a afirmat că există o grabă în acest sens, astfel încât să existe timp suficient ca legea ‘să se întoarcă, să fie atacată la Curtea Constituţională’.
   ‘În ceea ce priveşte legea salarizării unitare, eu ştiu de la primul ministru şi de la doamna ministru că în două-trei săptămâni de zile vin cu legea în Parlament. Noi în Parlament suntem pregătiţi, dar va trebui să fie o dezbatere foarte serioasă cu partenerii sociali. Deci ea e în programul de guvernare prinsă ca de la 1 iulie să intre în vigoare. Vreau să ne grăbim, pentru că avem deja această experienţă şi am început să ne obişnuim: orice lege pe care o dăm în Parlament trebuie să o adoptăm mai repede ca să lăsăm timp să se întoarcă, să fie atacată la Curtea Constituţională’, a afirmat Dragnea la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România.
   El a reiterat că PSD doreşte ca legea salarizării unitare să intre în vigoare de la 1 iulie.

captura Twitter

Sute de oameni de știință au protestat duminică în Boston, cerând Administrației Trump să accepte realitatea empirică în subiecte ca încălzirea globală și concentrarea pe informații obiective și reale în realizarea programelor de guvernare, scrie The Washington Post

„noi nu politizăm știința. Nu noi am pornit lupta asta. Colegii noștri care au fost atacați nu au fost atacați pentru că au făcut ceva greșit ci pentru că au făcut ceva corect, și anume au produs informație care s-a dovedit incomodă politic”, a spus Naomi Oreskes, istoric la Harvard, în fața protestatarilor.

Protestul, organizat de Muzeul de Istorie Naturală și de o serie de organizații neguvernamentale, a coincis cu reuniunea anuală a oamenilor de știinșă care are loc la Boston. În zonă se află câteva dintre cele mai renumite centre universitare din lume, de la Harvard la MIT

Pe pancartele oamenilor de știință aflați la protest a fost scris „Realitatea obiectivă există”, „Make America smart again”,.

„Știința și educația sunt viitorul, negându-le pe el, negăm viitorul”, a spus Perry Hatchfield, doctorand în fizică la Universitatea din Conneticut, prezent la protest cu o pancartă pe care scria „Imigranții fac știința grozavă”

Administrația Trump neagă existența schimbărilor climatice și dorește să scoată SUA din Tratatul pentru climă semnat anul trecut la Paris. Totodată, în Guvernul american au fost numite persoane care neagă teoria darwinistă privind evoluția, și există o îngrijorare a mediului academic legat de renunțarea la programele de finanțer pentru cercetarea științifică.

sursa foto Vice.ro

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat în această seară la RTV că trebuie legalizat parteneriatul civil, solicitat de mai multe organizații neguvernamentale și aflat pentru a treia oară în dezbaterea Parlamentului sub semnătura fostului deputat Remus Cernea.

Întrebat când va avea loc referendumul cerut de Coaliția pentru Familie, Dragnea a spus că în paralel cu asta trebuie susținut și parteneriatul civil.

„Există și această solicitare a coaliției pentru familie, există și o solicitare din partea românilor din organizațiile minorităților sexuale care susțin parteneriatul civil. Este o problemă serioasă despre profunzoimea societății românești. Trebuie să suținem ideea de căsătorie între bărbat șu femeie dar pe de altă parte nu putem să fim lapidari. Trebue să găsim soluții să nu mai divizăm societatea”, a explicat președintele PSD.

Legea parteneriatului civil a primit săptămâna trecută aviz pozitiv în Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputaților, însă decizia finală aparține comisiei juridice conduse de Eugen Nicolicea. Legea a mai fost respinsă de două ori în parlament, când inițiatorul ei, Remus Cernea, era deputat.

 

Arată mai multe ştiri...
Shares