Ian 19, 2017, 06:35

klaus-iohannis_71678500
‘Domnule preşedinte Dragnea, aflarăm de la televizor că sunteţi singurul care cunoaşte programul de guvernare din scoarţă în scoarţă. Vă rog eu frumos, învăţaţi-i şi pe ei’, i-a spus Klaus Iohannis în această seară, lui Liviu Dragnea, după ceremonia de depunere a jurământului de către miniştrii PSD. Iohannis a avut un discurs foarte dur la adresa Guvernului Grindeanu, marcând oficial intrarea în Opoziţie a Preşedintelui.
„Din acest moment dvs sunteţi Guvernul României. Aveţi o misiune grea, aveţi de îndeplinit promisiuni complicate. Trebuie să livraţi ceea ce aţi promis în campania electorală. Îmi imaginez că după alegeri trebuie să pornim un Guvern. Campania electorală nu este doar un circ mediatic. În campania electorală s-au făcut promisiuni, de asta aţi fost votaţi şi asta trebuie să livreze Guvernul. Sper ca într-o zi, după ce măriţi toate pensiile şi toate salariile, să îmi explicaţi cum veţi face în aşa fel încât să vă încadraţi într-un deficit bugetar de 3%, să creşteţi salariile, să scădeţi TVA-ul.
Astept să păstraţi clară, vizibilă şi declarată orientarea euroatlantică a României, asta însemnând să faceţi tot ce poate un guvern şi poate să întăriţi poziţia României în NATO şi în UE
Eu astept si mulţi aşteaptă să faceţi tot ce se poate şi se poate să sprijiniţi o justiţie independentă în România, asta înseamnă întărirea statului de drept, aţi jurat să faceţi tot ce puteţi pentru o democraţie în România, nu se poate face fără o justiţie independentă.
Aştept să gestionaţi în mod responsabil finanţele publice
Pentru noi nu conteaza doar stabilitatea interna ci şi stabilitatea regionala. Vreau ca Romania sa fie, asa cum am mentionat de multe ori, Romania puternica, un pol de stabilitate si securitate in regiune. Pentru asta este nevoie sa va implicati cu totii fiecare in domeniul lui”

guv-bun

La această oră, Comitetul executiv al PSD validează componenţa viitorului Cabinet Grindeanu. Aceasta este:

Vicepremier – Daniel Constantin
Ministerul Dezvoltării – Sevil Shaiddeh
Ministerul Muncii – Lia Olguţa Vasilescu
Ministerul Sănătăţii – Florian Bodog, senator
Ministerul Finanţelor –  Viorel Ştefan
Ministerul Economiei – Alex Petrescu
Ministeul Energiei – Toma Petcu
Ministerul de Interne – Carmen Dan
Ministerul Apărării – Gabriel Les
Ministerul Justiţiei – Florin Iordache
Ministerul Educaţiei – Pavel Năstase
Ministerul Transporturilor – Alexandru Răzvan Cuc
Ministerul Tineretului şi Sportului – Marius Dunca
Ministerul Culturii – Ionuţ Vulpescu
Ministerul Afacerilor Externe – Teodor Meleşcanu
Ministerul Apelor şi Pădurilor – Adriana Petcu
Ministerul pentru IMM-uri – Florin Jianu
Ministerul Agriculturii –  Petre Daea
Ministerul Mediului – Daniel Constantin
Ministru pentru Relaţia cu Parlamentul – Graţiela Gavrilescu
Ministerul pentru Afaceri Europene Ana Birchall
Ministerul Cercetării – Şerban Valeca
Ministerul Turismului – Mircea Dobre
Ministerul Fondurilor Europene – Mihaela Toader
Ministerul Comunicaţiilor – Augustin Jianu
Ministerul pentru românii de pretutindeni – Andreea Păstârnac
Ministerul pentru Dialog Social – Gabriel Petrea

Nicolae Badalau. sursa foto pagina de Facebook

CEX al PSD a votat în unanimitate numirea lui Nicolae Bădălău în funcţia de preşedinte executiv al partidului, numărul 2 în PSD, funcţie rămasă vacantă după ce Valeriu Zgonea a fost exclus din rândurile social-democraţilor.

Ei, să spunem o poveste.

A fost odată ca niciodată un subinginer la CAP Malu Spart. Într-o zi, el s-a dus la un vecin şi a cumpărat un curcan. Venind vorba de curcani şi găini, vecinul i-a zis subinginerului “mă, poate îmi faci şi mie rost de la tine de la CAP de nişte saci cu grăunţe, că nu mai am ce să dau la orătănii să mănânce”. Subinginerul,  suflet sensibil, s-a dus la muncă şi, când toată lumea era în pauza de masa, a luat patru saci cu grâu din avutul obştesc.

Ghinionu’ dracu’, a fost prins şi condamnat la un an de închisoare cu executare la locul de muncă. Noroc totuşi că Ceauşescu i-a graţiat pe toţi cei condamnaţi pentru fapte minore în ziua în care a împlinit 70 de ani. Astfel, Bădălău nu a mai făcut nicio zi de închisoare

Peste nişte ani, calificat fiind în ceea ce priveşte subtilizarea de bunuri de la locul de muncă, subinginerul a ajuns deputat în Parlamentul României şi preşedinte la PSD Giurgiu. Girat din nou în 2012 de liderii USL să ajungă senator. Urmărit penal pentru trafic de influenţă într-un dosar de evaziune de 50 de milioane de euro.

 

badalau-2

badalau-3

Arată mai multe ştiri...
Shares