Mar 30, 2023, 12:01

Bombă aruncată de Dragnea în curtea Coaliției pentru Familie: „Trebuie să legalizăm parteneriatul civil”

sursa foto Vice.ro

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat în această seară la RTV că trebuie legalizat parteneriatul civil, solicitat de mai multe organizații neguvernamentale și aflat pentru a treia oară în dezbaterea Parlamentului sub semnătura fostului deputat Remus Cernea.

Întrebat când va avea loc referendumul cerut de Coaliția pentru Familie, Dragnea a spus că în paralel cu asta trebuie susținut și parteneriatul civil.

„Există și această solicitare a coaliției pentru familie, există și o solicitare din partea românilor din organizațiile minorităților sexuale care susțin parteneriatul civil. Este o problemă serioasă despre profunzoimea societății românești. Trebuie să suținem ideea de căsătorie între bărbat șu femeie dar pe de altă parte nu putem să fim lapidari. Trebue să găsim soluții să nu mai divizăm societatea”, a explicat președintele PSD.

Legea parteneriatului civil a primit săptămâna trecută aviz pozitiv în Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputaților, însă decizia finală aparține comisiei juridice conduse de Eugen Nicolicea. Legea a mai fost respinsă de două ori în parlament, când inițiatorul ei, Remus Cernea, era deputat.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares