Iun 7, 2023, 22:37

Bombă electorală? PSD modifică legea ajutoarelor sociale. Şi cei care se angajează vor primi bani

foto bn24.ro

Ministerul Muncii va lansa în dezbatere publică o nouă lege pentru acordarea de ajutoare sociale, prin care acestea vor fi acordate şi în cazul în care persoana asistată social va acceopta un loc de muncă oferit de Bursa Locurilor de muncă. În prezent, în cazul în care persoana asistată social se angajează, pierde banii pe care îi primeşte drept ajutor social. Dacă legea pregătită de Guvern va fi adoptată, asistatul social va primi în continuare jumătate din sumă, au declarat pentru BreakingNews24 surse guvernamentale.

Dacă însă cineva refuză de două ori un loc de muncă pus la dispoziţie prin Bursa Locurilor de Muncă, atunci va pierde dreptul la ajutorul social.

Legea respectivă a aprins spiritele, luni, în şedinţa Biroului Permanent al PSD, deoarece liderii partidului nu ştiau că actul normativ este pregătit în laboratorul Guvernului. Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, s-a enervat la aflarea acestui lucru şi i-a reproşat Rovanei Plumb că ţine ascunsă „o lege de o magnitudine uriaşă”.

Dragnea a explicat că această lege este prin esenţa ei una social-democrată şi partidul este cel care trebui să definească principile de acordare a ajutoarelor sociale.

Nu toţi liderii social-democraţi au fost de acord cu acordarea ajutoarelor sociale în orice condiţii, unii dintre ei spunând, în şedinţa BPN al partidului, că din cauza acestora, oamenii nu mai vor să muncească, preferând să trăiască din veniturile garantate de Guvern.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares