Iun 9, 2023, 14:02

BOR a adoptat strategia pentru religia în şcoli

ipf

Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a adoptat, în ultima şedinţă, „Planul strategic pentru creşterea calităţii educaţiei religioase”, cu măsuri privind curriculumul şcolar; profesorii de religi, alte tipuri de activităţi educaţionale şi comunicarea, anunţă Patriarhul Daniel, citat de Mediafax.

În aceeaşi şedinţă, Sfântul Sinod a acordat binecuvântarea sa pentru înfiinţarea Asociaţiei Profesorilor de Religie care are ca scop principal promovarea valorilor creştine şi a religiei ca disciplină şcolară în învăţământul primar, gimnazial, liceal şi profesional din România.

Totodată, profesorii câştigători ai Concursului naţional de materiale didactice, intitulat „Educaţia religioasă – între tradiţie şi actualitate”, care s-a încheiat recent, vor fi implicaţi în realizarea unor ghiduri pentru disciplina religie la clasele a II-a, a III-a şi a IV-a. În acelaşi timp un colectiv de autori cu experienţă în domeniu urmează să elaboreze un ghid pentru autorii de manuale, a adăugat Patriarhul BOR.

Referitor la desfăşurarea înscrierii elevilor pentru a frecventa ora de religie, PF Daniel a spus că apreciază în mod deosebit implicarea laicilor, respectiv a jurnaliştilor, dar şi a Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares