Mar 29, 2023, 09:50

BOR: Cei 3 cetățeni au fost excomunicați pentru că „instigau” oamenii să nu mai dea bani la Biserică

bor

Cei trei cetățeni din Focșani au fost excomunicați săptămâna trecută de BOR din cauză că „instigau” oamenii să nu mai dea bani la Biserică și l-au „defăimat” pe Patriarhul Daniel, se arată pe site-ul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, cea care a luat măsura care a provocat revoltă la nivelul opiniei publice.

„Aceste fapte au fost următoarele: instigarea credincioşilor de a nu contribui la colecta organizată în toate bisericile din Patriarhia Română, în perioada Postului Crăciunului, când se dă citire şi Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, cu privire la această colectă destinată ajutorării săracilor din fiecare eparhie, în cursul următorului an calendaristic (6 dec. 2014); (…) defăimarea chiriarhului locului, a patriarhului României şi a celorlalţi ierarhi ai Sfântului Sinod”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei. Mai mult decât atât, Biserica arată că „în Biserica Ortodoxă de pretutindeni, nu-şi au locul manifestări democratice de tip sindicalist” și că „nu va ceda în faţa presiunilor străzii sau a celor de tip mediatic”. 

Subalternii Patriarhului Daniel spun că persoanele excomunicate vor fi primite înapoi în rândurile BOR dacă își vor cere scuze în scris față de această instituție și că există în mijlocul enoriașilor „cre;tini botezați care subminează Biserica”.

Trei focşăneni au fost excomunicaţi (excluşi) din Biserica Ortodoxă, decizia fiind luată de Permanența lărgită a Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, la ședința din data de 7 mai a.c. Decizia de excludere îi vizează pe Nela Panaite, Elena Daniela Baneș și Romică Gavrilă şi este „motivată de declarațiile pe care le-au făcut, verbal și în scris, prin care aceștia dovedesc faptul că sunt o reală amenințare pentru unitatea Bisericii”, după cum se arată în informarea ce poartă antetul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares