Iun 7, 2023, 14:59

3 copii în stare critică, într-un alt camion cu refugiaţi găsit în Austria. Şoferul este tot român

Arhiva Krone.at
Austria devine cea mai nouă cale de tranzit pentru refugiaţi şi călăuzele lor europene. 3 copii au fost găsiţi în stare critică după ce au fost salvaţi dintr-un camion care transporta 26 de refugiaţi în Austria, potrivit Reuters. Copiii era deshidrataţi şi inconştienţi.
Şoferul este tot român şi ar fi fost arestat în districtul Braunau după o urmărire ca în filme. Refugiaţii erau din Siria, Afganistan şi Bangladesh. Camionul condus de român a fost oprit în apropierea orăşelului St. Peter am Hart, situat în apropierea graniţei cu Germania, a precizat APA, citând poliţia locală.”A fost pe aproape”, a declarat David Furtner, din cadrul poliţiei austriece, adăugând că copiii erau ameţiţi din cauza deshidratării, pe fondul temperaturii ridicate din camion, care era înmatriculat în România.
„Personalul medical ne-a spus că ei nu ar mai fi rezistat mult timp, două, poate trei ore”, a mai afirmat el.
„Şoferului nu îi păsa de oamenii din spate. Noi nu am transporta nici animale în aceste condiţii, pe drumurile din Austria”, a precizat purtătorul de cuvânt.Şoferul român în vârstă de 29 de ani a fost reţinut, iar copiii – două fete şi un băiat de cinci şi şase ani – şi părinţii lor au fost transportaţi la spitalul din oraşul învecinat Braunau.Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, citat de BBC News Online, copiii erau aproape inconştienţi. Autorităţile au declarat sâmbătă că vieţile lor nu mai sunt în pericol, dar sunt în continuare spitalizaţi.Poliţia a precizat că a încercat să oprească vehiculul, dar şoferul a accelerat, fiind urmărit şi apoi prins. Imigranţii au declarat că sperau să ajungă în Germania.

Incidentul a avut loc la puţin timp după tragedia de la graniţa Austriei cu Ungaria, când 71 de imigranţi au murit sufocaţi într-un camion. 3 bulgari şi un afgan au fost arestaţi pentru 30 de zile pentru a fi judecaţi. Niciun cetăţean român nu a fost implicat în acel incident, în ciuda informaţiilor transmise iniţial de guvernul de la Budapesta.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares