Mar 28, 2023, 03:09

8 ani și 4 luni de închisoare, cea mai mare sentință în cazul violatorilor din Vaslui

646x404

Magistrații din Vaslui au dat sentințe între 5 și 8 ani de închisoare pentru cei 7 tineri care au sechestrat și violat adolescenta de 18 ani. Polițiștii i-au ridicat de acasă pe aceştia pentru că, deşi sentinţa nu este definitivă, judecătorii au dispus arestarea preventivă.

Silviu Burada are 21 de ani și este cel care a acostat victima când aceasta a ieșit de la școală. Acesta a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru viol şi 4 ani de închisoare pentru lipsire de libertate, cea mai severă pedeapsă. Se Dispune arestarea imediată preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Andrei Burlacu are 28 de ani și a fost la condamnat la 7 ani de închisoare pentru viol și lipsire de libertate. 6 ani de închisoare pentru viol în formă agravantă şi 3 ani de închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Aplică un spor de 1 an închisoare, urmând ca inculpatul să execute 7 ani. Dispune înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă imediată pe o perioadă de 30 de zile.

Silviu Avădanei are 22 de ani și a fost condamnat la 6 ani pentru viol şi 3 ani pentru lipsire de libertate. Inculpatul va executa 7 ani, în urma contopirii. Instanţa a aplicat un spor de 1 an închisoare la pedeapsa cea mai mare, de 6 ani. Judecătorii au mai dispus înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă imediată pentru o perioadă de 30 de zile.

Petrică Bolboceanu are 23 de ani și a fost condamnat 6 ani de închisoare pentru viol în formă agravantă şi 3 ani de închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Aplică un spor de 1 an închisoare, urmând ca inculpatul să execute în final 7 ani. Dispune înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă imediată pe o perioadă de 30 de zile.

Rotaru Alin Dumitru are 19 ani și va sta 5 ani de închisoare pentru recunoaşterea faptei şi 2 ani de închisoare pentru lipsire de libertate. Se aplică un spor de 8 luni de închisoare. Dispune înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă imediată pe o perioadă de 30 de zile.

Ionuţ Bogdan Boicu are 21 de ani și va executa 5 ani închisoare pentru recunoaşterea faptei, la care se adaugă un spor de 8 luni. Se dispune înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă imediată pe o perioadă de 30 de zile.

Surleac Ioan are 20 de ani ar urma să execute 5 ani de închisoare pentru viol în formă agravantă, pentru recunoaşterea faptei şi 2 ani de închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Aplică un spor de 8 luni, inculpatul va executa 5 ani şi 8 luni de închisoare. Dispune înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă imediată pe o perioadă de 30 de zile.

Violatorii vor plăti 50.000 de lei victimei, daune morale. Deciziile nu sunt definitive, iar dacă cei 7 inculpați vor decide să facă apel ar putea primi chiar 12 ani de închisoare, maximul prevăzut pentru infracțiunea de viol. Și alți șapte ani, maximul prevăzut pentru lipsirea de libertate.

Cei şapte tineri din comuna vasluiană Văleni au violat cu sălbăticie o elevă de 18 ani în noiembrie 2014.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares