Iun 7, 2023, 23:07

România, presată de Parlamentul European. A fost aprobată redistribuirea a 120 000 de imigranţi

migrants1

Parlamentul European a aprobat joi în procedură de urgență și cu amplă majoritate propunerea făcută în 9 septembrie de Comisia Europeană și care presupune redistribuirea a 120.000 de imigranți, solicitanți de azil, aflați deja pe teritoriul Italiei, Greciei și Ungariei către alte state membre, informează Agerpres. Rezoluția a fost aprobată cu 372 de voturi pentru, 124 împotrivă și 5 abțineri. Comisia Europeană a salutat joi Parlamentul European, pentru ‘viteza sa de reacție’. Acum este deschisă pentru ca în Consiliu de miniștri de interne ai UE să se adopte propunerea la 22 septembrie.

Procedura de urgență, stipulată în articolul 154 din Regulamentul de procedură, a fost propusă de președintele legislativului european Martin Schulz și aprobată de plen la deschiderea sesiunii. ‘Actuala criză a refugiaților ne obligă să acționăm rapid’, a spus miercuri Martin Schulz, susținut de președintele comisiei pentru libertăți civile, Claude Moraes, care i-a invitat pe deputați ‘să arate solidaritate europeană în ceea ce privește criza refugiaților’ în votul de joi, potrivit AFP. Înaintea votului de joi, vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat că ‘este foarte recunoscător Parlamentului European pentru că a înțeles urgența situației’.

România, Ungaria, Cehia și Slovacia sunt statele membre care resping fățiș sistemul de cote obligatorii propus de Comisia Europeană.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares