Mar 30, 2023, 04:52

Ambasada Rusiei din Damasc, lovită de obuze în timpul unei miting

1028154011

Două obuze au lovit marți dimineața Ambasada Rusiei din Damasc în momentul în care începea o manifestație de susţinere a Moscovei, a cărei aviație oferă de două săptămâni sprijin aerian armatei regimului președintelui Bashar al-Assad împotriva rebelilor.

Mai multe persoane au fost rănite, iar căderea celor două obuze a creat panică printre cele 300 persoane adunate pentru a mulțumi Rusiei pentru activitatea sa în Siria. Niciun membru al ambasadei ruse nu a avut de suferit, potrivit primelor informaţii furnizate de Ria Novosti.

„Obuzele au lovit locul în care avea loc o demonstraţie paşnică de suport a acţiunilor Rusiei în Siria. Unul dintre ele a aterizat în faţa unui club din al-Barada, iar celălalt în districtul al-Adawi. Câţiva oameni au fost răniţi. Locul a fost înconjurat de poliţiei”, potrivit unui martor citat de Sputnik News.

La sfârșitul lui septembrie Ambasada Rusiei la Damasc a mai fost ținta unui atac cu obuze.

CNN a anunţat ieri că aioanele militare americane au distribuit peste noapte 50 de tone de muniţie rebelilor din Siria. 112 paleţi cu armament au fost paraşutaţi în nordul ţării, ca un prim pas al eforturilor urgente ale administraţiei Obama de a susţine grupările rebele care au pierdut teren în faţa armatei preşedintelui Bashar al-Assad, susţinută de aviaţia rusă.

Mai multe avioane cargo C-17, escortate de avione de luptă, au distribuit unei coaliţii de grupări rebele din provincia Hasakah, aşa numita Coaliţie a Arabilor Sirieni, arme mici, muniţia aferentă, dar şi grenade de mână.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares