Mar 30, 2023, 04:38

BREAKING NEWS Candidatul pro Rusia, posibil Președinte al Moldovei din primul tur

igor dodon

UPDATE

Candidatul prorus, Igor Dodon, a obţinut 49,67% din voturi în scrutinul prezidenţial din Republica Moldova, urmând să se confrunte cu Maia Sandu, un politician considerat proeuropean, care a primit 37%, în al doilea tur de scrutin.

Locuitorii din Chișinău și din suburbiile municipiului au preferat-o, în primul tur al alegerilor prezidențiale care a avut loc sâmbătă, pe candidata unică proeuropeană a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și Partidului Liberal Democrat (PLDM), aceasta fiind urmată de liderul socialist Igor Dodon, informează luni dimineața Unimedia.md, citat de Agerpres

După procesarea a 92,23% din procesele verbale pentru municipiul Chișinău, s-a constatat că dintre cei 385.559 de participanți la vot în capitala Republicii Moldova, 48,58% și-au dat votul pentru liderul PAS, Maia Sandu, în timp ce pentru Igor Dodon au votat 41,97%.

În cele 18 suburbii ale municipiului și în sectoarele Centru și Buiucani ale capitalei procesele verbale au fost prelucrate în proporție de 100%. În sectoarele Centru, Buiucani și Ciocana, precum și în 17 dintre cele 18 suburbii ale municipiului Chișinău, Maia Sandu este lider al scrutinului.

Totodată, liderul socialist Igor Dodon a fost susținut în două dintre cele cinci sectoare ale capitalei — Botanica și Râșcani. La fel, Dodon a acumulat cele mai multe voturi în orășelul Cricova.

Pe locul trei în preferințele electoratului din Chișinău și din suburbiile sale se află candidatul formațiunii politice ‘Partidul Nostru’, Dumitru Ciubașenko, acesta fiind urmat de Iurie Leancă și Mihai Ghimpu.

Conform primelor rezultate parțiale date publicității de către Comisia Electorală Centrală, după numărarea a aproximativ 75% din voturi, candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, conduce în cursa electorală pentru președinție cu 51,31% din voturi, urmat de candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, cu 35,33% din voturi.

Sunt urmați de candidatul independent Dumitru Ciubașenco, cu 5,66 %, și fostul premier Iurie Leancă, cu 3,3%.

Pe măsură ce se numără voturile, scorul lui Dodon scade, dar rămâne în poziția de favorit chiar pentru câștigarea alegerilor din primul tur.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares