Dec 7, 2021, 20:59

Comisia Europeană confirmă. România va fi obligată să primească refugiaţi

index.hu

Comisia Europeană va propune săptămâna viitoare o nouă schemă de redistribuire a refugiaţilor între statele membre ale Uniunii Europene, pe baza unor cote naţionale, a confirmat vineri prim-vicepreţedintele executivului comunitar, Frans Timmermans. Asta după ce ieri au apărut informaţii pe surse care arătau numărul de refugiaţi care va fi redistribuit către fiecare stat. Potrivit Daily Mail, România ar urma să ofere adăpost pentru 7000 de oameni.

”Preşedintele Juncker va anunţa săptămâna viitoare o propunere consolidată de relocare, în special pentru cele mai afectate trei ţări – Grecia, Italia şi Ungaria. Încă o dată, le vom propune statelor membre să ne asigurăm că avem un algoritm de distribuire, astfel încât solidaritatea europeană să fie pusă în aplicare, pentru a garanta că oamenii care sosesc în Europa sunt răspândiți în statele membre. Comisia va insista asupra acestui aspect. Sunt încrezător că vom obține astfel rezultate”, a spus Timmermans, răspunzând unei întrebări a presei în legătură cu cazul refugiaţilor sirieni decedaţi recent în Marea Egee în timp ce încercau să ajungă pe insula grecească Kos, potrivit Agerpres.

În luna iunie, statele membre UE au respins o propunere a Comisiei Europene de a prelua 40.000 de solicitanţi de azil prezenţi în Italia şi Grecia, pe baza unor cote naţionale obligatorii.

160.000 de imigranţi ar urma să fie redistribuiţi între ţările Uniunii Europene, potrivit documentului dezvăluit de presa britanică.

Germania, una dintre destinaţiile preferate de imigranţi, va trebui să primească 34.000 de oameni, Franţa 26.000, Spania 16.000. Următoarele state care trebuie să se pregătească serios pentru ofensiva redistribuirii sunt Olanda şi Polonia (câte 10.000), urmate de România şi Portugalia cu aproximativ 7000. Italia, Grecia şi Ungaria nu ar intra în calcule, fiind ţările cele mai afectate de valul de refugiaţi. Totodată, Marea Britanie s-a exprimat împotriva acestui plan de urgenţă.

0 Comentarii

Shares