Dec 1, 2022, 16:17

Gabriel Oprea, anchetat pentru abuz în serviciu

goprea

Dosarul lui Gabriel Oprea a ajuns de la Parchetul Tribunalului București la Parchetul General, din cauza unor suspiciuni de abuz în serviciu. Ministrul de Interne ar fi folosit în mod abuziv coloana oficială, în fruntea căreia se afla Bogdan Cosmin Gigină, polițistul de 28 de ani care a murit în groapa Distrigaz:

„În urma verificării registrelor evidenţă delegaţii, s-a constatat că în perioada 02.01.2015 – 21.10.2015, Ministrul Afacerilor Interne a avut un număr de 1607 deplasări coloane oficiale, atât la instituţii publice cât şi la destinaţii private, în timp ce Preşedintele României a avut 580 de deplasări, iar prim-ministrul 814 (procesele-verbale din data de 02.11.2015). Faţă de cele expuse mai sus, în cauză se impune efectuarea de cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, prev. de art.297 alin.1 C.p., privitor la modul de constituire şi folosire a coloanelor oficiale ale Ministrului Afacerilor Interne. Întrucât beneficiarul deplasărilor în cauză a fost Ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea, competenţa de soluţionare a cauzei aparţine Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În temeiul art.58 alin.2, art. 40 alin.1 C.p.p”, se arată în dosarul procurorilor

Procurorii făceau deja cercetări pentru ucidere din culpa în cazul polițistului Bogdan Gigină.

Din declarațiile date de subalternii lui Gabriel Oprea că acesta folosea în cea mai mare parte a timpului coloanele oficiale. și nu în situațiile excepționale prevăzute de lege. Doar anul acesta a folosit de 1.600 de ori, în București, o astfel de modalitate de deplasare.

Victor Ponta, cel care avea dreptul legal la coloană oficială, a folosit echipajele Poliției de 800 de ori anul acesta. Klaus Iohannis, președintele țării a avut 400 astfel de deplasări, iar datele arată că și procurorul general, Tiberiu Nițu, a folosit escorat poliției rutiere de 600 de ori.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares