Mar 30, 2023, 04:37

BREAKING NEWS Iohannis îi dă lui Cioloş un ultimatum: rămâne premier dacă merge la PNL

ciolos

Klaus Iohannis îl presează pe Dacian Cioloş să îşi anunţe adeziunea la PNL. Preşedintele a declarat în această dimineaţă că premierul trebuie să ia o decizie şi dacă vrea să îşi continue proiectele, trebuie să aleagă un partid.

„Este o întrebare la care Cioloş cred că va trebui să răspundă în perioada următoare fiindcă mulţi îşi pun întrebarea dacă Dacian Cioloş rămâne un premier independent şi după aceea se retrage sau dacă doreşte să-şi continue anumite proiecte şi recunosc că personal cred că ar face bine să continue proiectele începute, dar atunci să îşi declare măcar simpatia sau adeziunea sau preferinţa pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, sigur după alegerile parlamentare”, a spus Klaus Iohannis

„Eu cred că domnul Cioloş va considera că trebuie să-mi spună că a luat o decizie sau că vrea să intre într-un fel în această campanie electorală va şti să mă anunţe şi să vină la o discuţie”, a mai spus Iohannis

Mai mult, Președintele a anunțat că, după alegerile parlamentare din acest an, nu va nominaliza în funcția de premier o persoană independentă politic.

„După alegerile parlamentare nu voi nominaliza persoane independente politic pentru poziția de premier al României”, a precizat șeful statului, după ce a participat la reuniunea Biroului Grupului Partidului Popular European, care are loc la București.

El a subliniat că, după alegerile parlamentare, România va avea un guvern politic.

„Asta înseamnă că toată lumea va reprezenta un partid. Așa funcționează democrația”, a precizat șeful statului.

Întrebat care va fi poziția sa dacă se va contura o altă majoritate care îl propune pe Dacian Cioloș premier, Iohannis a răspuns că atunci poziția sa va trebui să fie cea pe care a avut-o și în 2009.

Iohannis a spus că Partidul Național Liberal se află într-o situație complicată după demisia lui Vasile Blaga din funcția de copreședinte și coordonator al campaniei electorale a PNL pentru alegerile parlamentare, șeful statului subliniind că liberalii trebuie să găsească o soluție rapidă în acest caz

„Situația lui Vasile Blaga este o surpriză foarte neplăcută. Trebuie să fim foarte realiști. Prin această evoluție PNL a ajuns într-o situație complicată. Pe de altă parte, trebuie și cred că este demn de remarcat că Vasile Blaga în aceeași zi în care a fost inculpat s-a retras din conducerea partidului — o atitudine pe care o găsesc corectă politic, dar din păcate încă nu în toate partidele românești, asta este realitatea”, a afirmat Iohannis.

El a subliniat că liberalii trebuie să găsească o soluție rapidă la această situație.

„PNL va trebui să găsească o soluție rapidă și bună pentru a avea o persoană care conduce campania electorală. Este o campanie complicată cea pentru parlamentare. (…) Răspunsurile la toate întrebările trebuie să le găsească PNL și sunt convins că se vor găsi într-un for de conducere foarte repede și vor căuta soluții”, a spus Iohannis.

Șeful statului a subliniat că PNL trebuie să găsească o soluție care „transformă această criză în care se află într-o oportunitate, să se miște suficient de repede și suficient de bine nu doar pentru a trece peste această criză, dar și pentru a ieși întărit din această criză”.

„Vom vedea dacă vor ști să facă acest lucru. Eu le doresc să găsească soluții”, a mai spus Iohannis.

El a arătat că este decizia liberalilor dacă vor merge pe soluția de președinte unic sau pe cea de copreședinți.

Iohannis a menționat că nu a vorbit cu Vasile Blaga după demisia acestuia din funcția de copreședinte PNL, ci înainte ca acesta să meargă la DNA Ploiești. „Am vorbit la telefon înainte să meargă la DNA Ploiești. M-a sunat și mi-a spus că merge acolo”, a precizat Iohannis.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares