Iul 31, 2021, 12:11

Mai multe persoane rănite după o luare de ostatici în nordul Franței, la granița cu Belgia

Four people held hostage by a gunman in French city of Toulouse

UPDATE Poliția a anunțat încheierea operațiunii și arestarea mai multor agresori. La rândul său, procurorul a informat că unul dintre infractori și-a pierdut viața în cursul operațiunilor.

Surse din cadrul poliției și primăriei au anunțat că doi sau trei indivizi „puternic înarmați” s-au ascuns într-o casă unde se aflau mai multe persoane pe care au încercat să le jefuiască. Schimburi de focuri au avut loc la sosirea polițiștilor din brigada de luptă împotriva criminalității, alertați de această tentativă de furt. Autorii spargerii au luat ostatici persoanele aflate în casă, printre care un șef de filială bancară. Incidentul are legătură cu o tentativă de furt.

Mai mulți bărbați înarmați s-au baricadat într-o casă din Roubaix, în nordul Franței. Câteva persoane sunt rănite după ce au fost împușcate, potrivit unor surse medicale.

Incidentul a avut loc la granița cu Belgia, în urma unui control rutier de rutină, potrivit RTL. Zeci de polițiști s-au deplasat la fața locului, inclusiv trupele speciale franceze de intervenție, RAID. Primarul localității susține că ar fi vorba de doi bărbați.

„În aceste momente are loc o luare de ostatici. Au fost auzite focuri de armă. Cartierul este blocat. Un director de bancă și apropiații săi au fost luați ca ostatici”, potrivit unei surse din poliția locală citată de Le Figaro. Printre ostatici ar fi și copii, potrivit primelor informații.

Nu a fost confirmată, de moment, nicio legătură cu atentatele din 13 noiembrie de la Paris. Singurul supraviețuitor dintre autorii atacurilor din capitala franceză este căutat intens de mai multe zile atât în Belgia, cât în Franța.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares