Mar 25, 2023, 00:22

BREAKING NEWS Măsuri de război în Ungaria din cauza imigranților. Orban mobilizează rezerviștii

hungary fence 2

Ministrul Apărării din Ungaria a dat ordin de mobilizare pentru o parte din rezerviștii voluntari pentru a ajuta la gestionarea „crizei migrației în masă”. Istvan Simicsko a luat această decizie la solicitarea șefului statului major ungar, potrivit Agerpres.

Rezerviștii vor fi folosiți în principal pentru a asigura personalul garnizoanelor lăsate goale de militarii desfășurați la frontieră, dar ar putea avea și alte îndatoriri, scrie agenția de presă ungară.

Ungaria este angrenată război al declarațiilor cu vecinii săi sudici, în condițiile în care Serbia și Croația se luptă să facă față valului de migranți care fug din Orientul Mijlociu de război și sărăcie și încearcă să tranziteze regiunea pentru a ajunge în vestul Europei. Astăzit Ungaria a anunțat că a reușit să termine gardul ghimpat de la granița cu Croația. Cu toate astea, guvernul de la Zagreb a anunțat că nu va renunța la a continua să redirecționeze imigranți către Ungaria.

Ungaria intenționează să construiască un gard de-a lungul a 70 de km de frontieră cu România, pentru a preveni intrarea de imigranți ilegali, a declarat joi dimineață, pentru postul de radio Kossut, ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, potrivit MTI.  Șeful diplomației ungare a anunțat pentru prima dată luni intenția guvernului de la Budapesta de a construi un gard pe o porțiune ‘rezonabilă’ a graniței cu România.

”Am luat decizia de a începe lucrările pregătitoare pentru construirea unui gard începând de la granița ungaro-sârbo-română pe o lungime rezonabilă, în eventualitatea mutării presiunii migraționiste în direcția României”, a spus atunci Szijjarto.

Gardul de la granița cu România va fi construit în prelungirea celui de la frontiera cu Serbia.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares