Mar 30, 2023, 10:42

Michel Platini, anchetat în marele dosar de corupție din fotbal

Michel Platini

Autoritățile elvețiene care investighează cel mai mare scandal de corupție din istoria fotbalului, în car ar fi implicat chiar șeful FIFA, Sepp Blatter, au dezvăluit că ancheta a fost extinsă asupra lui Michel Platini, președintele UEFA.

Asta după ce în urmă cu puțin timp procurorul general al Elveției a anunțat ca Sepp Blatter este suspectat că a făcut o plată de 2 milioane de franci elvețieni lui Plarini, prejudiciind bugetul UEFA.

Biroul procurorului general al Elveției a deschis un dosar împotriva lui Blatter, și a oferit detalii despre persoanele implicate, anunță NBCsports.com. Implicați în faătele de corupție sunt Jack Warner, președintele Federației de Fotbal a Caraibelor, și Michel Platini, șeful UEFA.

„Procedurile de investigare penală împotriva președintelui FIFA, Joseph Blatter, au început în 24 septembrie, sub suspiciunea de abuz în funcție și folosire ilegală de fonduri.

Pe de o parte, se suspectează că în 12 septembrie 2005, Joseph Blatter a semnat un contract cu Uniunea de Fotbal a Caraibelor, care îl avea președinte pe Jack Warner. Acest contract era nefavorabil pentru FIFA. Pe de altă parte, există o suspiciune că, în implementarea acestui contract, Joseph Blatter și-a încălcat atribuțiile și a acționat împotriva intereselor FIFA.

În plus, Joseph Blatter este suspectat că a efectuat o plată oneroasă către Michel Platini, Președintele UEFA, pe cheltuiala FIFA, plată care a fost efectuată pentru activități prestate între 1999 și 2002. Plata a fost efectuată în februarie 2011”, se arată în comunicatul procurorului general al Elveției.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares