Feb 7, 2023, 16:53

Ministrul de Interne al Germaniei: Spaţiul Schengen ar putea fi desfiinţat

migrants1

Ministrul de Interne al Germaniei, Thomas de Maiziere, a declarat pentru BBC News că este posibilă o suspendare a liberei circulaţii în interiorul Spaţiului Schengen.

Thomas de Maiziere le-a spus jurnaliştilor de la BBC că este timpul ca şi alte ţări din Europa, în afară de Germania, să-şi asume mai multe responsabilităţi în criza imigranţilor, adăugând că Marea Britanie ar trebui să primească mai mulţi refugiaţi.

Germania se aşteaptă ca anul acesta să primească peste 800 000 de cereri de azil, de departe cel mai mare număr din UE. În aceste condiţii, ministrul de interne al Germaniei spune că nu exclude suspendarea participării Germaniei la acordul de liberă circulaţie între ţările Spaţiului Schengen.

 Thomas de Maiziere a spus că el a susţinut Acordul Schengen, dar că acesta „ar putea fi în pericol”.

Acesta a cerut marii Britanii să primească mai mulţi refugiaţi. „Bineînţeles că Marea Britanie are un rol special, nu este parte din Schengen, dar toate ţările UE trebuie să înţeleagă că au şi ele responsabilităţi în criza imigranţilor”, a spus de Maiziere.

Spaţiul Schengen este format din 26 de ţări europene care au desfiinţat controlul la graniţă şi au stabilit reguli comune pentru azilanţi.

Declaraţiile ministrul german de interne vin în contextul crizei imigranţilor, despre care un oficial UE a spus că este cea mai mare criză a refugiaţilor de la al doilea Război Mondial încoace.

sursa foto BBC News
sursa foto BBC News

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares