Mai 28, 2023, 02:46

UPDATE Atac criminal în Austria. 3 morţi şi 50 de răniţi în oraşul Graz

sursa: ORF.at

Corespondentul ORF: Zeci de oameni plâng pe străzi, în stare de şoc.

Un austriac de origine bosniacă a intrat cu o maşină de teren în zecile de oameni care se plimbau pe cea mai aglomerată stradă din Graz, al doilea cel mai mare oraş al Austriei. Trei oameni au murit, dintre care un copil de 7 ani. Cel puţin alte 50 de persoane au fost rănite, potrivit martorilor citaţi de publicaţia autriacă ORF. 10 persoane, cu răni grave, au fost transportate de urgenţă la spital. 50 de ambulaţe şi alte zeci de maşini de poliţie au venit la faţa locului, crezând iniţial că este vorba despre un atentat.

„Suntem şocaţi şi deznădăjduiţi. Nu există nicio explicaţie şi nicio scuză pentru acest atac. Sunt multe lucruri pe care le avem de făcut pentru a asigura coeziune în societatea noastră. Fac apel la toată lumea să caute unitate în viaţa lor şi să construiască poduri, nu ziduri”, a spus guvernatorul provinciei Styria, Hermann Schützenhöfer, care a dat asigurări că este vorba de un asasin singuratic cu probleme mentale.

Primarul oraşului se afla în zonă când s-a petrecut incidentul şi a fost martor al momentului în care ucigaşul a intrat în primii oameni.

„La început am crezut că a fost un accident şi că şoferul va opri. Dar a continuat să meargă înainte şi a lovit intenţionat un alt om, pe care l-a omorât”, a spus Siegfried Nagl, primarul Graz.

După ce a ieşit din maşina grava avariată, bărbatul a alergat pe străzile oraşului şi a atacat mai mulţi oameni cu un cuţit. A fost însă încercuit de poliţişti, imobilizat, iar acum este în custodia poliţiei.

Întreaga zonă a fost securizată de poliţie, centrul oraşului a fost evacuat, iar pieţele principale încă mai sunt patrulate cu câini. Martorii citaţi de presa austriacă susţin că tramvaiele nu mai circulau în zona Herrengasse, locul incidentului.

Marele premiu al Formula 1 are loc în acest weekend la Spielberg Ring, la 40 de kilometri de Graz.

 

0 Comentarii

Shares