Ian 30, 2023, 23:39

BREAKING NEWS Rusia: România devine ţinta noastră

Credit foto: Reuters

Polonia şi România devin în mod automat ţinte potenţiale, pentru că găzduiesc elemente ale scutului american antirachetă, a afirmat miercuri Consiliul de Securitate al Rusiei, citat de Interfax în pagina electronică.

În loc să se bazeze pe armele NATO, statele baltice ar trebui să se gândească la ameninţările pe care le-au creat pentru ele însele prin găzduirea elementelor scutului antirachetă, a afirmat secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Evgheni Lukianov, citat de agenţia TASS în pagina electronică, preluată de Mediafax.

„Mai bine s-ar gândi la alte lucruri – desfăşurarea elementelor scutului antirachetă care vizează forţele noastre nucleare strategice, acolo este problema lor, pentru că devin ţinta noastră”, a precizat Lukianov.

„Dacă le place să fie ţinte din cauza sistemelor americane de armament, este alegerea lor”, a adăugat el. „Logica de conflict este că nimeni nu câştigă dintr-un conflict, dar cineva se trezeşte prins la mijloc”, a afirmat oficialul rus, adăugând că statele baltice s-ar putea confrunta exact cu această situaţie.

El a refuzat să evalueze potenţialul armamentului greu pe care Statele Unite intenţionează să îl furnizeze ţărilor baltice. „Agitaţia nesănătoasă a anumitor state, noi membre ale blocului atlantic, nu este fundamentată de existenţa unor ameninţări din partea noastră”, a subliniat secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Moscova a denunţat în mai multe rânduri planul Alianţei Nord-Atlantice de a instala elemente ale scutului antirachetă în România şi Polonia.

În plus, Bulgaria, România, Polonia şi ţările baltice au acceptat să găzduiască tancuri, artilerie şi alte echipamente militare americane, a anunţat marţi secretarul Apărării, Ash Carter, în timpul unei vizite la Tallinn. Carter a anunţat că Statele Unite vor pre-poziţiona tancuri, artileri şi alte echipamente militare în estul şi centrul Europei, dându-le astfel asigurări aliaţilor din cadrul NATO neliniştiţi din cauza intervenţiei Rusiei în Ucraina.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares